21 de cazuri de coronavirus, pe vasul de croazieră Grand Princess, aflat pe mare

Ultima actualizare: 07-03-2020 20:50

Bilanțul cazurilor fatale de coronavirus în Italia se apropie de 200, după cea mai mare creștere într-o singură zi, 49, de la izbucnirea epidemiei.

Astfel că Italia înregistrează cele mai multe decese în afară Chinei, de la apariția virusului.

Pe de altă parte, la bordul vasului de croazieră Grand Princess, aflată pe mare, aproape de San Francisco, au fost depistate 21 de persoane infectate.

Sunt peste 4.600 de cazuri de infectare cu Covid-19, în Italia. A fost testat pozitiv și un proeminent politician, președintele regiunii Lazzio și secretar al Partidului Democrat.

După ce coronavirusul a ajuns și la Vatican, Papa nu va apărea în Piața San Pietro la slujba de mâine, care va fi transmisă live.

Situația în SUA

 

 

Cu 16 decese și peste 200 de teste pozitive, în Statele Unite, președintele Trump a semnat decretul pentru o finanțare de urgență de 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei.

Donald Trump: „Oricine are nevoie de test va avea un test. Sunt pregătite. Avem destule. Mai mult, sunt pregătite altele, milioane, chiar acum când vorbim”.

Au fost depistate cazuri de infectare cu coronavirus și la bordul navei de croazieră Grand Princess, ținută în apropierea coastei californiene, lângă San Francisco. Pasagerii au aflat de la televizor.

Căpitanul vasului: „Au fost testați pozitiv doi oaspeți și 19 membri ai echipajului. Vor rămâne izolați în cabine, până când vor fi transportați pe uscat și internați la spitale. Departamentul pentru sănătate publică din California a cerut, de asemenea, ca toți pasagerii de pe navă să rămână în cabine, cea mai bună măsură pentru a-și proteja sănătatea”.

Pasager: „Căpitanul a revenit cu un alt anunț. A spus că a fost trimis un elicopter care aduce pe navă provizii și îi preia pe cei care au nevoie de atenție medicală”.

Grand Princess este nava pereche a Dimond Princess, pachebotul ținut luna trecută în carantină în Japonia, unde s-au infectat cu coronavirus sute de oameni.

Acum, vice-președintele Mike Pence a precizat că Grand Princess va fi dusă într-un doc din portul San Francisco, unde nu se efectuează operațiuni comerciale.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pe glob, aproape 100.000 de oameni au contactat coronavirusul și peste 3.000 au murit. În China, cei mai mulți.

Tedros Ghebreyesus, director general al OMS: „Cerem în continuare țărilor să depisteze, testeze, izoleze și să trateze fiecare caz, dar și să descopere fiecare contact al persoanelor infectate”.

Situația în alte state

 

 

Mecca, celebrul loc de pelerinaj musulman, este aproape pustiu.

Bethleemul este în carantină, după depistarea mai mutor cazuri de infectare cu coronavirus, iar Regina emerită Sofia a Spaniei nu mai urmează ritualul tradițional de sărutare a picioarelor statuii lui Iisus, la o biserică din Madrid, tot de teama coronavirusului.

La rândul lui, premierul britanic Boris Johnson a demonstrat public cum se spălă pe mâini, fredonând "Mulți ani trăiască".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO