Facebook și-a închis birourile din Londra, după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19

Ultima actualizare: 07-03-2020 19:52
facebook
Getty

Gigantul media Facebook a închis cele trei birouri ale sale de la Londra de vineri după-amiază până luni, după ce un angajat venit din Singapore a fost testat iar rezultatul a fost pozitiv pentru coronavirus.

"Un angajat care lucrează la biroul nostru din Singapore şi care a fost diagnosticat cu Covid-19, a vizitat birourile de la Londra între 24 şi 26 februarie. De aceea, închidem birourile de la Londra până luni pentru dezinfectare iar angajaţii vor lucra de acasă până atunci", a spus compania într-un comunicat, potrivit News.ro.

Nu se ştie însă care dintre birourile Facebook de la Londra a fost infectat.

Persoanele care au intrat în contact direct cu angajatul au fost rugate să se izoleze şi să fie atenţi în a-şi monitoriza simptomele.

Numărul cazurilor de coronavirus din Marea Britanie a ajuns vineri la 163, a confirmat Departamentul de Sănătate.

Înregistrarea de 48 de cazuri într-o singură zi este cea mai mare rată de până acum din Regatul Unit.

Primul deces din ţară cauzat de coronavirus a fost înregistrat marţi la o femeie în vârstă de 70 de ani, care avea şi alte probleme de sănătate.

Doi angajaţi ai British Airways care lucrează pe aeroportul Heathrow, unul dintre cele mai aglomerate din lume, au fost depistaţi cu Covid-19 şi sunt în carantină la domiciliu. Ar fi făcut parte dintre angajaţii care manipulau bagajele.

În Londra au fost înregistrate cele mai multe cazuri, 29, urmată de 24 în sud-estul ţării.

Între timp, guvernul Marii Britanii s-a angajat să plătească 46 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea de opt posibile vaccinuri pentru virus, ridicând suma totală a cheltuielilor în lupta împotriva coronavirusului la 91 de milioane de lire sterline.

În plus, un nou test rapid pentru virus, care ar putea furniza rezultate în 20 de minute, este în curs de a fi realizat în laboratorul Mologic din Bedfordshire.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO