Primarul orasului Hilversum a cerut expulzarea din Olanda a fiicei lui Vladimir Putin in urma tragediei aviatice din Ucraina

Ultima actualizare: 26-07-2014 07:27
Maria si Ekaterina Putin

Primarul orasului olandez Hilversum a cerut expulzarea fiicei lui Vladimir Putin in contextul tragediei aviatice petrecuta in estul Ucrainei. 

Frustrare si tristete nemarginita printre olandezi la nici o saptamana dupa ce avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi.

Pieter Broertjes, primarul orasului Hilversum, a cerut in cadrul unui interviu la un post de radio local, ca fiica lui Vladimir Putin, Maria, sa fie expulzata din Olanda. Primarul Broertjes si-a cerut scuze pe retelele sociale in urma declaratiilor sale, relateaza The Guardian.  

In varsta de 29 de ani, Maria Putin locuieste in Voorschoten alaturi de iubitul ei, Jorrit Faassen, care ar ocupa o functie inalta la o subsidiara Gazprom, potrivit The New York Times. Nu se stiu foarte multe nici despre ea, nici despre sora ei Ekaterina, cu doi ani mai mica, ambele stand departe de ochii presei, la fel ca mama lor, Lyudmila.

Cele doua surori ar fi urmat cursurile Universitatii din Sankt Petersburg sub identitati diferite, nici macar colegii lor nu stiau cine sunt ele in realitate. Maria a studiat biologie si geologie, iar Ekaterina s-a specializat in studii orientale.

Miercuri dupa-amiaza, 40 dintre victimele tragediei aviatice din Ucraina au ajuns in Olanda. 193 dintre cei 298 de morti erau de nationalitate olandeza. Cuplul regal si o mie de rude indoliate au fost prezente la aeroport, cand militarii au scos sicriele, unul cate unul.

Clopotele bisericilor au rasunat in intreaga tara, la ora aterizarii celor doua aeronave militare. Cadavrele vor fi duse la baza militara de la Hilversum, unde va incepe identificarea. Nu au fost insa recuperate toate trupurile. La locul dezastrului, expertii olandezi cauta ramasitele a inca 98 de victime.

Sursa foto: vocativ.com


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO