Doi militari americani, acuzati de violarea unei romance insarcinate in Italia. SUA cer repatrierea suspectilor

Ultima actualizare: 26-07-2014 07:27

Doi militari americani stationati la o baza din nordul Italiei sunt acuzati de violarea unei romance prezentata drept prostituata, cazul starnind tensiuni diplomatice intre Roma si Washington.

Cei doi militari americani - Gray Gerelle Lamarcus si Edil Mc Cough (amandoi in varsta de 21 de ani) - sunt stationati la baza militara Del Din, situata in apropierea orasului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei). Ei sunt acuzati de talharirea, lovirea si violarea unei romance in varsta de 24 de ani, care era insarcinata in sase luni, in orasul Vicenza.

Din cauza agresiunii, care a avut loc acum cateva zile, romanca, prezentata drept prostituata, risca sa piarda sarcina si este internata intr-un spital din San Bortolo, in apropiere de Vicenza.  Potrivit presei italiene, Statele Unite solicita repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecati de o instanta americana.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justitiei, Andrea Orlando, sa intervina pentru a opri extradarea celor doi militari in Statele Unite. "Ii cerem in mod preventiv ministrului Justitiei sa respinga o eventuala renuntare la jurisdictia italiana", a scris primarul din Vicenza, amintind ca unul dintre suspecti a fost acuzat si de violarea unei minore italience.

Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a incercat sa se sinucida dupa comiterea agresiunii, fiind internat in prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot in Italia, in toamna anului trecut.

"In conformitate cu Acordurile privind statutul fortelor straine existent intre Italia si Statele Unite, Washingtonul cere statului-gazda transferul juridictiei in toate cazurile in care este implicat personal militar american", a declarat maiorul american Mike Weisman, purtatorul de cuvant al Brigazii americane 173 din Italia.

Potrivit site-ului TGcom24.it, agresiunea a avut loc la jumatatea lunii iulie. Romanca in varsta de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordata de cei doi militari americani, a fost urcata intr-o masina, dusa pe un camp, unde a fost batuta, violata si abandonata.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO