Prima persoana care o sa traiasca 1000 de ani exista deja printre noi!

Dată publicare: 10-12-2009 00:00
Dată actualizare: 31-07-2012 05:40
Sursa: dailygalaxy.com


Nanotehnologie

Este declaratia surprinzatoare a unui expert in genetica de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

"Fie ca realizam sau nu, exceptand accidentele si sinuciderile, majoritatea persoanelor care au atins 40 de ani sau mai putin se pot astepta sa traiasca secole de aici incolo,” a spus Aubrey de Grey, genetician in cadrul Universitatii Cambridge.

Iar daca sunteti de parere ca de Grey este mult prea optimist, aflati atunci ca alti multi experti i s-au alaturat in cautarea unei fantani a tineretii vesnice. De fapt, tot mai multi oameni de stiinta, doctori, geneticieni si experti in natotehnologie insista ca nu exista motive sa ne indoim ca imbatranirea poate fi incetinita in mod real. Nu numai ca este posibil din punct de vedere tehnologic, dar cei care sunt in viata astazi ar putea beneficia de aceasta descoperire.

"Lucrez la limita moralitatii. Acum 20 de ani, ideea de a incetini procesul de imbatranire era considerata exargerata si ciudata. Astazi exista motive serioase sa credem ca este fundamental posibil," spune Michael Rose, expert in biologie la Universitatea din California. Acesta a obtinut rezultate uimitoare in prelungirea vietii musculitelor de fructe.

Si daca argumentele nu au fost de ajuns, pana si Guvernul SUA a gasit domeniul de studiu destul de promitator pentru a aloca bani din bugetul de stat pentru cercetare. Astfel,  Institutului National pentru Studiul Procesului de Imbatranire primeste anual 2,4 milioane de dolari.

Pana acum, oamenii de stiinta au reusit sa reduca procesul de imbatranire la forme de viata inferioare si mai este doar un pas pana la obtinerea acestui efect si la mamifere.

"Exista foarte multe cai prin care imbatranirea poate fi stopata. Avem doar nevoie de timp. Sa spunem ca in doua decenii, maximum, boala batranetii va fi complet eradicata", concluzioneaza Robert Freitas, expert in nanotehnologie din Palo Alto, California.

Sursa: dailygalaxy.com


VIDEO PROTVPLUS.RO