Sustine ca a clonat 14 embrioni umani!

Ultima actualizare: 09-05-2012 20:47

Un american de origine cipriota, expert in fertilitate, sustine ca a spulberat ultimul tabu in privinta clonarii.El ar fi reusit sa cloneze 14 embrioni umani, iar 11 dintre ei au fost implantati in uterele unor femei care au fost de acord cu procedura.


 

Niciun embrion nu a supravietuit destul pentru ca sarcina sa fie valabila. Insa medicul s-a declarat convins ca primul copil clonat, perfect sanatos, o sa vina pe lume intr-un an sau doi.

Daca ne vom intensifica eforturile am putea crea o clona umana intr-un an sau doi, dar nu sunt sigur ca eforturile noastre pot fi intensificate atat de mult. Nu ne aflam sub presiunea de a crea primul copil-clona. Dar ne aflam sub presiunea de a crea primul copil-clona, care sa fie sanatos.
Dr. Panayiotis Zavos
Transferul de embrioni clonati in uterul unei mame este considerat infractiune in cele mai multe tari. Panayiotis Zavos si-a desfasurat insa cercetarile intr-un laborator secret, undeva in Orientul Mijlociu, unde clonarea umana nu este interzisa, scrie The Independent.

Cele patru femei care au facut obiectul studiului provin din SUA, Marea Britanie si o tara din Orientul Mijlociu, care nu a fost data publicitatii, iar trei dintre acestea sunt casatorite. Regizorul care a filmat clonarea embrionilor, Peter Williams, a dezvaluit ca cele patru femei sperau sincer sa ramana insarcinate.

Niciun embrion nu a dus la o sarcina viabila, dar Panayiotis Zavos a declarat marti ca acesta este doar "primul capitol" in incercarea lui de a crea clone: "Poate nu o sa fiu eu acela care sa creeze prima clona umana, dar aceasta se va naste in viitorul apropiat. Nu am nicio indoiala in acest sens."

Daca voi ajunge la concluzia ca aceasta tehnica nu functioneaza nu voi calca peste cadavre numai pentru a demosnstra ceva, pentru ca nu am aceasta ambitie. Ambitia mea este sa ajut oamenii.
Dr. Panayiotis Zavos
Panayiotis Zavos a dezvaluit ca a creat embrioni clonati si din celulele a trei oameni decedati, intre care si o fetita pe nume Cady, care a murit la varsta de 10 ani, intr-un accident de masina. Doctorul a spus ca a facut acest lucru la rugamintea rudelor persoanelor decedate.

Mai mult decat atat, Zavos a dezvaluit ca nu a fuzionat celulele provenite de la cei trei decedati cu ovule umane, ci cu ovule provenite de la vaci. A facut acest lucru pentru a crea un model hibrid de om-animal care sa-i permita sa studieze procesul de clonare. Cu toate acestea, a adaugat ca nu avea de gand sa transfere acesti embrioni la posibilele mame.

Panayiotis Zavos colaboreaza cu doctorul Karl Illmensee, care are o bogata experienta in procesul de clonare. Cei doi sunt in cautarea a zece cupluri tinere, care au probleme de fertilitate. Cuplurile urmeaza sa ia parte in urmatorul stadiu al cercetarilor acestora.

Sursa poze: The Independent

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO