Prima femeie regizor din Afganistan, actriţa Saba Sahar, rănită într-un atac armat în Kabul. În ce stare este

Ultima actualizare: 25-08-2020 17:03
saba sahar
youtube.com

Actriţa Saba Sahar, a fost împușcată marți, în timp ce se afla într-o mașină în Kabul. Saba Sahar este prima femeie regizor din țară, iar peliculele sale vorbesc despre lupta împotriva corupției și dreptate.

Atacul armat împotriva regizoarei a avut loc în vestul capitalei Kabul, transmis BBC și news.ro.
Soţul ei, Emal Zaki, a declarat că un bărbat a deschis focul asupra maşinii acesteia.

Rănită în abdomen, Saba Sahar a fost transportată la spital, unde a fost supusă unei operații care a avut succes, arată sursa citată.

Cele două gărzi de corp ale regizoarei au fost, de asemenea, rănite, a mai spus el. În maşină se aflau cinci oameni – actriţa în vârstă de 44 de ani, bodyguarzii, un copil şi şoferul.

Copilul şi şoferul nu au fost răniţi.

Soțul Sabei Sahar a povestit că a auzit focurile de armă la 5 minute după ce soţia lui a ieşit din casă. Când a sunat-o, ea i-a spus că a fost împuşcată şi rănită în abdomen.

Sahar este una dintre cele mai cunoscute actriţe afgane, în ultimul timp, regizoare şi activistă pentru drepturile femeilor.

Ea are pregătire de ofiţer de poliţie şi încă lucrează pentru Ministerul de Interne din Afganistan. Filmele şi programele ei de televiziune transmit mesaje despre dreptate şi lupta împotriva corupției.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO