Prima declaraţie a Carinei Ţurcan, acuzată de spionaj. "Sunt parte dintr-un joc"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 20:28
Categorie: Stiri externe
Carina Țurcan

Carina Țurcan, femeia de afaceri arestată în Rusia pentru spionaj și acuzată că ar fi furnizat informații secrete României, a făcur primele declaraţii după arestarea sa.

Carina Ţurcan neagă acuzaţiile şi a declarat luni pentru Moskovskii Komsomoleţ că detenţia este o „încercare” peste care va trece şi că în acest moment „societatea este împotriva ei”. Ea este închisă acum în penitenciarul Lefortovo, într-o celulă normală, cu o altă deţinută. Singura sa nemulţumire este că, fiind vegetariană, mâncarea din închisoare nu îi asigură tot necesarul nutriţional.

Potrivit publicaţiei ruseşti, Ţurcan a cerut doar cărţi. Ea spune că în rest a fost bine tratată în penitenciar, dar acuză că o mare parte din informaţiile despre ea care au apărut în presa rusă au fost „în mod clar pregătite dinainte.”

„Înţeleg că am devenit parte dintr-un joc, că mecanismul funcţionează împotriva mea. Poţi închide un om, dar nu îl poţi frânge”, a mai spus Ţurcan.

Carina Ţurcan are cetăţenie română, a anunţat ministrul român de externe, informaţie fiind confirmată ulterior şi de ambasada ţării noastre la Moscova. Ţurcan respinge toate acuzaţiile autorităţilor ruse. Ea riscă până la 20 de ani de închisoare pentru spionaj.

Ţurcan a gestionat departamentul comercial din compania energetică Inter RAO, ocupându-se cu importurile şi exporturile de energie din state precum China, Finlanda, Polonia sau ţările baltice. Inter RAO deţine monopolul comerţului cu energie electrică în Rusia şi este una dintre cele mai mari companii din acestă ţară, cu aproape 50.000 de angajaţi şi un profit net de un sfert de miliard de dolari în 2017.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO