Presedintele Turciei face apel la mame sa creasca populatia Turciei: "Nicio familie musulmana nu poate accepta contraceptia"

Ultima actualizare: 03-06-2016 07:02
Erdogan - Agepres

"Nicio familie musulmana nu poate accepta contraceptia si planningul familial",  a declarat luni presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a facut in acest context apel la mamele sa creasca numarul de cetateni ai Turciei, informeaza AFP.

"O spun foarte clar. Vom creste descendenta noastra", a declarat Erdogan in timpul unui discurs la Istanbul. "Ni se vorbeste de contraceptie, de planning familial. Nicio familie musulmana nu poate avea o asemenea mentalitate", a spus presedintele Turciei. "Ceea ce spune Dumnezeul meu, ceea ce spune scumpul meu Profet - aceasta este calea pe care vom merge", a continuat seful statului turc. 'In acest cadru, prima datorie le apartine mamelor', a adaugat Erdogan.

Presedintele turc face adesea declaratii transante. El a spus cu ceva timp in urma ca femeile trebuie sa aiba cel putin trei copii si a comparat contraceptia cu o 'tradare'. De asemenea, el a provocat furia feministelor afirmand ca femeile nu sunt egale barbatilor.

Tata a patru copii, doua fete si doi baieti, Erdogan a emis deja propuneri menite sa limiteze dreptul la avort si la pilula de a doua zi.

Populatia turca a cunoscut o crestere exponentiala in ultimii ani. Turcia numara in prezent in jur de 79 de milioane de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO