Presedintele Hollande va veni in Romania, in septembrie. Anuntul facut de Dacian Ciolos, dupa intalnirea cu premierul francez

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
Dacian Ciolos - Hollande

Dacian Ciolos a declarat vineri, dupa semnarea Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic romano-francez, ca domeniul economic este unul prioritar si ca, in acest context, presedintele Francois Hollande va veni in Romania, in septembrie.

Presedintele Frantei va fi insotit de o delegatie de oameni de afaceri. "Intalnirea pe care am avut-o astazi urmeaza celei pe care am avut-o la inceputul anului cu presedintele Francois Hollande. Astazi am semnat Foaia de parcurs actualizata, care a fost adoptata in urma cu cativa ani, care sta la baza cooperarii dintre Franta si Romania si care vizeaza domenii foarte complexe in care cele doua tari conlucreaza: domeniul economic - avem o prezenta franceza a mediului economic in Romania foarte activa si pe care ne-o dorim si mai activa in viitor si stiu ca presedintele Francois Hollande se pregateste sa vina pentru vizita din septembrie inclusiv cu cativa oameni de afaceri", a spus premierul Dacian Ciolos, intr-o declaratie de presa comuna cu omologul sau francez Manuel Valls, la Paris.

Ciolos a precizat ca Foaia de parcurs actualizata cuprinde si intensificarea colaborarii in domeniul cultural, fiind prevazute "foarte multe actiuni in comun".

Premierul a vorbit despre un "sezon cultural incrucisat intre Franta si Romania" pentru a pregati celebrarea Centenarului 1918 - 2018.

"Avem multe lucruri de partajat. Urmeaza sa concretizam o echipa comuna, care sa lucreze pe aceste proiecte. Ambasada Romaniei de aici este foarte angajata din acest punct de vedere. Apoi avem cooperari in domeniul educatiei, in domeniul cercetarii stiintifice. Ieri (joi - n.r.) am avut ocazia sa vizitez Scoala Politehnica, in laboratoarele careia s-a pregatit si conceptul laserului de la Turnu Magurele, care este in curs de a fi montat si care face parte dintr-un proiect european de cercetare aplicata mai larg. Avem multe platforme pe care lucram impreuna si intalnirea de astazi a fost ocazia sa le detaliem si sa luam cateva decizii pentru concretizarea acestora", a conchis Dacian Ciolos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO