Preşedintele Chinei cere armatei să se axeze pe 'pregătirea de luptă'
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut ca armata ţării să fie în permanenţă pregătită să răspundă 'instabilităţilor' şi 'incertitudinilor', transmite miercuri agenţia dpa, citând presa de stat chineză, informează Agerpres.
Toate forţele armate trebuie 'să fie pregătite întotdeauna să răspundă tuturor genurilor de situaţii complexe şi dificile', a afirmat Xi marţi, la o întrunire cu delegaţia armatei la Congresul Naţional al Poporului, sesiunea parlamentară anuală.
Dezvoltarea armatei trebuie să se axeze pe 'pregătirea de luptă', a indicat preşedintele chinez, potrivit agenţiei Xinhua.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Noul plan cincinal pe anii 2021-2025 oferă un bun punct de plecare pentru întărirea apărării naţionale şi a armatei, a mai afirmat Xi.
Vineri, la finalul sesiunii sale de o săptămână, congresul va aproba un plan de dezvoltare, precum şi o creştere puternică cu 6,8% a cheltuielilor militare pentru anul în curs.
Xi a mai spus că planul vizează accelerarea construirii unei 'descurajării strategice de înalt calibru' şi că armata chineză trebuie 'să apere cu hotărâre suveranitatea, securitatea naţionale şi interesele de dezvoltare' ale ţării.
Xi Jinping, care este şi liderul partidului comunist şi preşedintele comisiei militare, a mai spus că dezvoltarea armatei trebuie să fie impulsionată de inovaţie şi că sunt necesare eforturi suplimentare pentru inovaţie independentă în ştiinţă şi tehnologie.
Modernizarea şi extinderea armatei chineze au loc în contextul tensiunilor în creştere cu Statele Unite şi Taiwan, al incidentelor la graniţa cu India şi al disputelor cu privire la insulele din Marea Chinei de Sud şi Marea Chinei de Est.