Premierul din Sri Lanka condamnă "atacurile laşe" de Paşte. Ce măsuri ia guvernul


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 11:08
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2019 11:02
Categorie: Stiri externe
Atentat in Sri Lanka in ziua de Paste

Masacrul de Paşte din capitala Sri Lankăi a şocat o întreagă lume.

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a condamnat duminică "atacurile laşe" care au avut loc în mai multe hoteluri şi restaurante din zona capitalei Colombo, soldate potrivit unui nou bilanţ cu 138 de morţi, relatează AFP, Reuters şi EFE.

"Condamn cu fermitate atacurile laşe de azi împotriva poporului nostru. Îi chem pe toţi srilankezii să rămână uniţi şi puternici în acest moment tragic", a scris premierul pe contul său oficial de pe reţeaua Twitter.

El a asigurat că guvernul ia măsuri "imediate pentru a controla situaţia".

Cel puţin 138 de persoane, între care nouă străini, au murit în exploziile produse la trei biserici catolice şi trei hoteluri din zona capitalei, a declarat pentru France Presse o sursă din poliţie. Presa locală scrie însă că bilanţul a depăşit 150 de morţi

Peste 50 morţi au fost înregistraţi la biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, conform unui responsabil al poliţiei citat de Reuters, alţi 25 la o biserică din Batticaloa, la est, iar un număr neprecizat de victime au fost înregistrate la biserica Sf. Anton din capitală. Hotelurile afectate de deflagraţii sunt Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel şi Cinnamon Grand Colombo. Alte peste 400 de persoane au fost rănite.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO