Povestea singurului bebeluș născut în zona contaminată din Cernobîl

Ultima actualizare: 10-06-2019 10:46
Maryika

Mariyka s-a născut în 1999, în zona contaminată din Cernobîl, părinții ei refuzând să se mute într-un loc mult mai sigur deoarece autoritățile nu le-au pus la dispoziție o altă casă.

Mariyka a fost singurul bebeluș născut în zona contaminată după explozia și dezastrul care i-a urmat în 1986. Astăzi, Mariyka este o tânără sănătoasă, dezvoltată normal, fiind considerată un simbol al „renașterii de la Cernobîl”.

Tânăra este studentă la o universitate de top din Kiev, unde și muncește, însă autoritățile au încercat să ascundă nașterea sa din cauza rușinii că un copil s-a născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl.

„Sunt bine. Lucrez și mă întrețin singură Asta e tot”, a declarat Maryika.

După refuzul lor, părinții tinerei au fost hărțuiți și acuzați de „uciderea” fiicei lor, deși familia a dus un trai normal: tânăra înota într-un râu din apropiere, unde tatăl său pescuia și se hrănea cu laptele de la vaca care păștea pe pășunile din jurul Cernobîlului.

„Dacă oamenii au impresia că este vreun mutant sau că are două capete, se înșală amarnic. Este un copil minunat și foarte sănătos.

Nu o interesează să fie unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl”, a declarat și o prietenă. „Dimpotrivă! Este un stigmat faptul că s-a născut acolo”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO