Povestea misterioasei familii Khan, care l-a ascuns pe Osama bin Laden


Ultimul update: Luni 26 Martie 2012 19:25
Data publicarii: Marti 10 Mai 2011 11:45
Categorie: Stiri externe
Abbottabad

Timp de cinci ani, cel mai temut terorist al planetei, Osama bin Laden, a stat ascuns impreuna cu familia sa in orasul pakistanez Abbottabad. Liderul Al-Qaeda nu ar fi reusit acest lucru daca n-ar fi fost ajutat de cativa oameni: familia Khan.

Jurnalistii publicatiei britanice The Telegraph au investigat modul in care Osama bin Laden a reusit sa treaca neobservat atatia ani, cu ajutorul acestei "miserioase" familii Khan.

Astfel, ziaristii au aflat ca membrii acestei familii vorbeau perfect limba Pashtu - un dialect pakistanez din zonele tribale - dar cu un accent urban, cultivat. Erau foarte atenti sa-si plateasca taxele si impozitele la timp si erau prietenosi cu vanzatorii locali.

Femeile si copiii se aflau intr-o continua miscare, ieseau si intrau in casa de foarte multe ori, si, aproape de fiecare data foloseau un autoturism Suzuki, tip camioneta. Familia parea ca o duce foarte bine, iar vecinii aflasera de la ei ca facuse avere din afaceri cu aur. Bineinteles, erau retrasi si nu prea se afisau in public.

Casa lor impunatoare din Abbottabad avea ziduri inalte, cu sarma ghimpata. Nu au dat niciodata vecinilor numerele de telefon, iar in casa nu aveau telefoane sau Internet. Atunci cand copiii din zona jucau cricket pe strada, iar mingea scapa in curtea familiei Khan, acestia nu-si mai recuperau niciodata jucaria. Primeau in schimb 100 de rupii (aproximativ 70 de pence), drept compensatie. Nimanui nu i s-a parut insa .. ciudat acest lucru.

 Vecinii au presupus pur si simplu ca seful familiei – care s-a prezentat drept Arshad Khan – si-a facut dusmani puternici in drumul lui spre bogatie, la fel ca multi alti oameni de afaceri din Pakistan. Acum vecinii stiu ca secretul pe care familia “Khan” il ascundea era Osama bin Laden si ca “domnul Khan” era unul dintre cei mai de incredere mesageri ai sai – Ahmed Abu Al-Kuwaiti.
Cum a fost capturat Osama. Vezi
In casa la Osama. Cum ii trata pe copiii vecinilor. Viata sa secreta
IMAGINI din satelit cu vila de 1 mil. de dolari unde a fost ucis bin Laden
FULLSCREEN
Povestea misterioasei familii Khan, care l-a ascuns pe Osama bin Laden
  • /

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO