Imaginea ce a șocat o lume întreagă. Povestea migrantului care s-a înecat alături de fiică

Ultima actualizare: 27-06-2019 09:56

Imaginea zguduitoare a unui bărbat înecat duminică alături de fetița lui de 2 ani, în râul de la granița dintre SUA și Mexic, îi șochează pe americani.

Mulți dintre migranții care încearcă să ajungă în America pier pe drum din cauza condițiilor periculoase. Iar aceste pierderi de vieți omenești sporesc polemica în privința politicii dure a administrației Trump, în legătură cu migrația de la granița cu Mexicul.

Imaginea îi impresionează pe americani, stând drept mărturie devastatoare a suferinței din spatele statisticilor seci legate de migranți. Tatăl şi fiica zăceau fără suflare, pe malul Rio Grande. Tatăl a ţinut-o strâns în braţe, în ultimele clipe ale vieţii.

Aceștia au fost identificaţi drept Óscar Alberto Martínez Ramírez şi fiica lui de 23 de luni, Valeria, din El Salvador. Potrivit presei mexicane, Ramirez a înotat cu fiica lui în râul de la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite, a lăsat-o pe celălalt mal, în partea americană, apoi s-a întors după soţie.

Se pare, însă, ca fetiţa s-a speriat, a încercat să vină după tatăl ei, dar amândoi au fost luaţi de curentul puternic şi s-au înecat. Voiau să facă rost de bani, să poată avea casa lor, spune mama bărbatului înecat când încerca să-şi salveze fiica.

Migranţii care îşi pierd viaţa la graniţa americană, dar şi centrele supra-aglomerate de detenţie din Texas, în care minorii sunt separaţi de părinţi şi ţinuţi în condiţii precare au stârnit controverse aprinse în Statele Unite. Iar şeful autorităţii americane de frontieră, John Sanders, şi-a înaintat demisia.

Într-o încercare măcar de atenuare a crizei, democraţii care controlează Camera Reprezentanţilor au aprobat un ajutor umanitar de urgenţă - 4,5 miliarde de dolari. Banii ar urma să fie cheltuiţi exclusiv în scopuri umanitare, „nu pentru raiduri pentru depistarea migranţilor clandestini, pentru centre de detenţie, ori ridicarea zidului pe care preşedintele Trump îl vrea la graniţa cu Mexicul".

Cu asemenea prevederi, noua lege va avea însă un parcurs anevoios în Senat, unde republicanii deţin majoritatea. Pentru că aceştia susţin mai degrabă fonduri pentru agenţiile care aplica politica de „toleranţă zero" faţă de migranţi, promovată de preşedintele Trump.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO