Povestea din spatele imaginii cu un singur supraviețuitor de pe o barcă cu 40 de migranți

Ultima actualizare: 28-01-2022 13:21
migrant
BBC

Fotografia cu unicul supraviețuitor de pe o barcă cu migranți răsturnată în mijlocul mării în largul Floridei face înconjurul lumii, scrie BBC.

BBC Mundo a aflat că bărbatul este Juan Esteban Montoya, 22 de ani, din Columbia.

Montoya, care a fost salvat marți după ce a petrecut ore întregi în derivă, a spus că a părăsit Bahamas în zorii zilei de duminică împreună cu alte 39 de persoane. Călătorea cu sora lui mai mică, María Camila, care a dispărut în urma naufragiului.

Paza de Coastă a SUA a recuperat cinci cadavre din mare înainte de a pune capăt căutărilor - într-o zonă maritimă de dimensiunea statului american New Jersey - la apusul soarelui, joi.

Oficialii au fost alertați marți când o navă comercială a zărit un bărbat cățărat pe vârful unei bărci răsturnate la aproximativ 72 km de Fort Pierce, Florida.

Este posibil ca nava să fi făcut parte dintr-o „operațiune de trafic cu migranți”, au spus oficialii americani.

Niciunul dintre cei 40 de pasageri nu purta vestă de salvare, a spus Montoya, care provine din regiunea Cauca Valley din Columbia.

El a fost salvat marți când căpitanul remorcherului, Signet Intruder, l-a văzut în dificultate.


Managerul de operațiuni al companiei de transport maritim Signet din Florida a declarat pentru BBC Mundo: „La 8:05 l-am adus la bord și a fost ajutat imediat, pentru că era deshidratat. I-am dat apă și de mâncare. Era foarte slăbit și speriat. Ne-a spus că în barca lui se aflau în total 40 de oameni, inclusiv el, și că, după ce au părăsit Bimini, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au călătorit patru ore, după care a venit furtuna, iar barca s-a răsturnat”.


Aproximativ 20 dintre oameni ar fi rezistat ore întregi agățați de rămășițele carenei, a povestit Montoya echipajului.


Căpitanul Jo-Ann Burdian, comandantul Gărzii de Coastă, secția Miami, a declarat într-o conferință de presă că incidentul a avut loc pe o rută obișnuită de trafic cu migranți din Bahamas în sudul SUA.


Duminică, vremea a fost rea, cu vânt puternic și valuri înalte.
Insula Bimini este cel mai vestic district din Bahamas și se află la doar 80 de kilometri de Miami.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO