Poveste de dragoste regala: Felipe de Bourbon si Letizia Ortiz Rocasolano

×
Codul embed a fost copiat

Ea, o jurnalista pasionata de munca pe care o face. El, print de Asturia, singurul urmas al regelui Spaniei. Desi traiesc in lumi diferite, rivale am putea spune, dragostea a facut ca cei doi sa se cunoasca. Iar zilele acestea, ne viziteaza tara.

 

Dragostea pare sa uneasca toti oamenii in acelasi fel. Saraci, anonimi, bogati sau faimosi, toti sunt atinsi de sageata lui Cupidon. Nici regii sau printesele nu sunt ocoliti de acest sentiment inaltator.

Cum s-au intalnit...
Totul a inceput in noiembrie 2002, cand Letizia era in Galitia pentru a scrie un material despre scufundarea unui vas petrolier. Printul Felipe era la locul accidentului pentru a evalua pagubele cauzate de accident. Un reporter de la televiziunea nationala pretinde ca le-ar fi facut cunostinta inca din septembrie 2002 la o cina.

Chiar daca pentru inceput totul parea imposibil, cei doi s-au placut, iar mai apoi, primavara urmatoare, au inceput sa se intalneasca...

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dupa o poveste de dragoste secreta, cei doi si-au anuntat logodna si astfel Letizia a mers sa isi cunoasca viitorii socri, familia regala a Spaniei, pe 1 noiembrie 2003. Dupa aceasta, Felipe a cerut-o pe Letizia de sotie pe data de 6 noiembrie 2002, urmand ca nunta sa aiba loc pe 22 Mai, 2004.

Unde a avut loc nunta....
Grandiosul eveniment a avut loc la Catedrala Nuestra Senora de la Almudena din Madrid. Pentru acest moment unic, Spania s-a imbracat de sarbatoare: un milion de flori rosii, galbene sau de culoarea sofranului au fost plantante in Madrid, pentru ca cei doi sa calce pe un covor de petale.

Rochia miresei...
Demna de gratia si puritatea unei printese, rochia Letiziei a fost facuta din matase brodata, cu o trena lunga de de aproape 5 metri. A avut un buchet din crini albi, iar pe cap a purtat tiara de platina, incrustata cu diamante, pe care chiar regina Sofia a purtat-o la nunta sa cu regele Juan Carlos, in 1962. Printul Felipe a purtat un costum de armata, cu decoratii militare.

Invitatii...
La nunta regala au venit 1.400 de invitati de top, precum printul Charles, Nelson Mandela, printul Naruhito, printesa Carolina de Monaco si regina Rani. Un milion de oameni au iesit pe strazile Madridului pentru a sarbatori casatoria celor doi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Carla Bruni Sarkozy vs Letizia de Asturias. Care e mai atragatoare?
Carla Bruni Sarkozy vs Letizia de Asturias. Care e mai atragatoare?

Razboi rece? Mai degraba, demonstratie de sarm si eleganta. Carla Bruni Sarkozy si printesa Letizia a Spaniei au aratat cat de puternice si frumoase sunt femeile de la dreapta unor soti celebri. 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.