Poliţist rănit grav la Atena, în incidentele dintre ultraşii lui Olympiakos Pireu şi Panathinaikos, la un meci de volei
Un huligan de 18 ani a fost arestat duminică după ce a fost identificat că a aruncat un proiectil pirotehnic spre forţele de ordine, rănind grav un poliţist, în incidentele care au izbucnit între ultraşii lui Olympiakos Pireu şi Panathinaikos Atena.
Incidentele au avut loc la un meci de volei între cele două formaţii, incidente pe care poliţia a încercat să le aplaneze, scrie AFP.
Tânărul a recunoscut că a aruncat intenţionat proiectilul respectiv spre forţele de ordine, lovind în coapsă un om al legii care a ajuns la spital cu hemoragie şi care se află în continuare în stare critică, a anunţat poliţia din Atena.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Violenţele au avut loc în faţa arenei Melina Merkouri din Rentis, o suburbie a Atenei.
Gazele lacrimogene trase de poliţişti s-au răspândit şi în interiorul arenei sportive, forţând jucătorii să se retragă la vestiare, partida din Cupa Ligii la volei fiind în final întreruptă definitiv şi amânată pentru o dată ulterioară.
Ulterior, poliţia a arestat peste 400 de persoane, dar aproape toate au fost eliberate până sâmbătă.
Premierul Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat duminică "furia" pe contul său de Facebook pentru "atacul criminal" împotriva ofiţerului de poliţie.
El a asigurat de „continuarea luptei guvernului său împotriva violenţei în sport" şi "împotriva tuturor celor care o incită sau o tolerează".
Luni vor fi anunţate noi măsuri de către guvern pentru a contracara violenţa în sportul din Grecia, care provoacă adesea victime.
Anul trecut, guvernul a majorat pedeapsa maximă cu închisoarea de la şase luni la cinci ani pentru autorii tulburărilor, fără a reuşi însă să reducă numărul incidentelor violente.