Politica Chinei comuniste "o familie, un copil" si efectele ei secundare
Aniversare dulce-amara in China, unde s-au implinit 30 de ani de cand Partidul Comunist a impus politica "o familie, un copil". A fost raspunsul autoritatilor la explozia demografica din anii 60-70, care ameninta sa scape de sub control.
Astazi, Beijingul se mandreste ca a franat cresterea celei mai numeroase populatii de pe glob. Dar nu sufla o vorba despre reversul medaliei: China are acum de doua ori mai multi barbati decat femei
La un miliard si jumatate de locuitori insa, China nu-si permite sa ignore efectele suprapopularii. Din pacate, politica "o familie, un copil" are si efecte secundare, pe cat de imorale, pe atat de devastatoare. Spre deosebire de alte tari, avortul este incurajat de stat.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
In ultimii ani, guvernul de la Beijing le-a interzis medicilor sa le spuna parintilor sexul copiilor, ca sa limiteze avortarea embrionilor feminini. Dar efectele celor 30 de ani de control demografic draconic se vad pretutindeni, desi le neaga si oficialii si oamenii de rand.
Exista scoli in care fetele sunt o raritate. Intr-o clasa de exemplu, sunt 9 fete, din 40 de elevi. Cu alte cuvinte, o bomba sociala cu efect intarziat, care poate exploda oricand. Deja barbatii sunt de doua ori mai multi decat femeile, iar sansa de a-si intemeia o familie este pentru multi inexistenta.