Poliția germană va folosi software de recunoaștere facială, dar mai are un hop. Cum funcționează sistemul
Un software de recunoaștere facială ar putea fi folosit de poliția germană, care a primit autorizația de utilizare, scopul acestuia fiind identificarea suspecților de terorism și a infractorilor periculoși.
Inițiativa apare într-un proiect de lege promovat de ministrul de interne german Nancy Faeser, transmite DPA, preluat de Agerpres. Autorizaţia va fi extinsă la Biroul poliţiei penale federale, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german.
De exemplu, anchetatorii vor putea compara video-uri de pe internet cu membri ai Statului islamic cu imagini de pe reţelele de social media, pentru a obţine informaţii despre locurile unde s-ar afla persoanele respective.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Instituţiile de aplicare a legii au cerut de mult timp acces la astfel de resurse. Un impuls a fost dat de arestarea în februarie a Danielei Klette, fost membru al organizaţiei de extremă stânga Facţiunea Armatei Roşii, grupare teroristă, care a funcţionat sub o identitate falsă în Berlin, timp de mulţi ani.
Înaintea arestării sale, un jurnalist canadian a folosit un program de recunoaştere facială pentru a găsi pe internet fotografii mai vechi ale Danielei Klette şi ale grupurilor sale de dans din Berlin.
Amendamentele legislative, care trebuie să fie aprobate de parlament şi de guvern, le vor permite anchetatorilor să recurgă la comparaţii biometrice cu informaţiile oferite de imaginile de pe internet, precum şi cu analiza automată a datelor folosind inteligenţa artificială.