Pinguinii africani si pasarile flamingo, la un pas de disparitie
Daca nu-i omoara schimbarile de clima, ii nimicim noi. Organizatiile pentru protectia mediului avertizeaza ca pinguinii africani sunt la un pas de disparitie din cauza pescuitului intens din zona si a poluarii.
Din cauza pescuitului intens, pinguinii nu mai gasesc hrana in apropierea tarmului si inoata dupa ea, pana la 25 de kilometri in larg. Sunt expusi astfel oboselii, furtunilor si animalelor de prada.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pasarile afectate de contaminarea cu petrol sunt de cele mai multe ori deshidratate, pentru ca petrolul face ca penajul lor sa nu mai fie impermeabil, asa ca pinguinii nu mai inoata in ocean si ajung sa moara de foame si de sete.
Dincolo de Atlantic, in America de Sud, ecologistii sunt ingrijorati de pasarile flamingo. Ele depind de lagunele sarate care impanzesc muntii Anzi la 5.000 de metri altitudine.
Pasarile flamingo capata culoarea roz datorita unor crustacee cu care se hranesc, numite artemia.
Flamingo indura diferente de temperatura de la - 30 de grade la peste 40 de grade Celsius. Problema lor este apa tot mai rara din cauza exploatarilor miniere. Oamenii o folosesc la gasirea zacamintelor de litiu si o varsa inapoi in lagune, gata poluata.