Peste 7000 de migranti au dat in judecata autoritatile germane. Care sunt nemultumirile lor
Peste 7.000 de migranti sositi in Germania au dat in judecata in primul semestru al anului Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF).
Ei acuza intarzierile acestei institutii in examinarea cererilor de azil, relateaza miercuri agentia EFE, citand mai multe publicatii ale grupului mediatic Funke, conform Agerpres.
Cresterea numarului cererilor de azil - circa 400.000 numai in primele sase luni ale anului in curs - a condus si la o crestere a numarului "recursurilor pentru omisiune", o procedura ce da dreptul migrantilor sa se adreseze tribunalelor germane daca nu au primit raspuns la cererea lor de azil intr-un termen rezonabil.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform unui document al BAMF la care a facut referire saptamanalul Der Spiegel, la sfarsitul lunii august circa 90.000 de refugiati inca asteptau sa-si poata inainta cererile de azil.
In document se subliniaza necesitatea ca angajatii BAMF sa depuna toate eforturile pentru a solutiona cererile aflate inca in examinare, al caror numar trece de 567.000.
Totusi, BAMF considera ca aceasta crestere a numarului migrantilor care se adreseaza instantelor pentru a li se grabi examinarea cererilor de azil este doar un 'fenomen temporar'.
Conform datelor oficiale, in primele opt luni ale anului in curs autoritatile germane au primit circa 577.000 de cereri de azil, in aceeasi perioada fiind solutionate aproximativ 393.000.
Ministerul de Interne german a anuntat ca tot in primele opt luni ale anului au ajuns in Germania in total 256.567 de migranti, numar semnificativ mai mic fata de cel de anul trecut, pe tot parcursul anului 2015 acesta fiind de aproximativ 1,1 milioane.