Peste 2.000 de coarne de rinocer, arse în India pentru a transmite un mesaj împotriva comerţului ilegal
Oficiali din statul indian Assam au ars, miercuri, peste 2.000 de coarne de rinocer pentru a trimite un mesaj asupra necesităţii protejării acestui animalul vulnerabil cu ocazia Zilei Mondiale a Rinocerului, relatează dpa, citată de Agerpres.
Coarnele distruse ar fi adus milioane de dolari pe piaţa neagră datorită utilizării lor în fabricarea unor medicamente tradiţionale în Asia şi devenite, de asemenea, un simbol al influenţei şi bogăţiei în Vietnam şi China.
Today is #WorldRhinoDay and to mark the occasion, the government of Assam has taken bold steps to burn around 2,500 rhino horns.
This extraordinary step sends a clear message that rhino horns possess no medicinal properties and that the killing of rhinos is unacceptable. pic.twitter.com/BbduwoO7hE
Alegeri 2024
VEZI MAI MULTE ȘTIRI
19:35Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"— David Shepherd Wildlife Foundation (@DSWFWildlife) September 22, 2021
"Guvernul din Assam a finalizat eliminarea publică a 2.489 de coarne de rinocer din diverse trezorerii ale statului în vederea eradicării concepţiilor greşite despre protejarea rinocerului", a afirmat guvenul pe pagina sa oficială de Twitter.
Postarea a fost însoţită de fotografii ale şefului guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, aprinzând un rug funerar format din coarne de rinocer pe un stadion lângă Parcul Naţional Kaziranga.
Oficiali au declarat că aceste coarne au provenit de la rinoceri care au murit din cauze naturale, în timp ce altele au fost confiscate de la braconieri de-a lungul mai multor ani.
"Această ceremonie este un mesaj adresat braconierilor şi contrabandiştilor că astfel de obiecte nu au nicio valoare", a declarat MK Yadava, şeful direcţiei pentru protecţia vieţii sălbatice din Assam.
Preţul unui kilogram de corn de rinocer poate ajunge şi la 60.000 de dolari pe piaţa neagră din Asia.
Assam government sends the message that rhino horns have no value, burns 2479 horns on the occasion of World Rhino Dayhttps://t.co/XKNkrS3pwh
— OpIndia.com (@OpIndia_com) September 22, 2021