Parisul ar putea fi plasat în „alertă maximă”. Guvernul anunță măsuri dure după creșterea cazurilor de Covid-19
Parisul ar putea fi plasat în „alertă maximă” începând de luni, după creșterea cazurilor de Covid-19, ceea ce ar însemna că vor fi impuse noi restricții dure, a avertizat joi ministrul francez al Sănătății Olivier Veran, potrivit Le Figaro.
Dacă situația nu se va îmbunătăți până la finalul săptămânii, barurile și restaurantele din capitala franceză se vor închide.
Pentru a stabili măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei, Guvernul de la Paris folosește un indicator bazat pe trei criterii - numărul total al infectărilor, numărul cazurilor în rândul populației vulneravile și numărul paturilor disponibile la terapie intensivă. Acest indicator este aproape de a atinge nivelul de „alertă maximă” la Paris.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dacă acest lucru se va întâmpla, autoriățile vor impune „restricții drastice asupra interacțiunilor sociale, sau cel puțin unele mai dure decât în prezent - fără reuniuni de familie, petreceri, iar barurile vor fi închise”, a transmis ministrul Olivier Veran.
Ministrul Olivier Varane a precizat însă că Guvernul nu va introduce și amenzi usturătoare sau pedepse cu închisoarea pentru cei care nu respectă regulile anti-pandemie.
De asemenea, ministrul a mai anunțat că situația este îngrijorătoare în alte mari orașe, cum ar fi Lille, Lyon, Grenoble, Saint-Etienne și Touluse, unde ar putea fi impuse, de asemenea, măsuri mai dure.
Până acum, doar în Marsilia au fost impuse măsuri draconice pentru a limita răspândirea coronavirusului. Începând de duminică, barurile au fost închise pentru două săptămâni, la fel cum s-a întâmplat cu cafenelele și restaurantele. De asemenea, oamenii nu au voie să participe la evenimente cu peste 1.000 de persoane, iar pe stradă nu pot forma grupuri mai mari de 10 persoane.
Decizia a stârnit furia autorităților locale, care acuză că nu au fost consultate de Guvern, în condițiile în care existau semne că numărul infectărilor zilnice se apropia de un platou.