Papa Francisc, îngrijorat de situația migranților care traversează Mediterana. ”A devenit cel mai mare cimitir din Europa”
Papa Francisc a transmis duminică un mesaj dur de la Roma. Liderul Bisericii Catolice a vorbit despre migranții care încearcă să traverseze Marea Mediterană, sperând să ajungă în Europa, dar care, de cele mai multe ori, își găsesc sfârșitul înecați.
"Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir din Europa”, a spus Papa.
Suveranul Pontif a făcut această remarcă în faţa credincioşilor adunaţi ca în fiecare duminică în Piaţa Sfântul Petru. El a amintit tragedia din 2015, când 800 de oameni și-au pierdut viața în apropierea unui oraș sicilian.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Papa Francisc: "În orașul Augusta din Sicilia va avea loc o ceremonie pentru epava navei care a naufragiat pe 12 aprilie 2015. Acest simbol pentru atâtea tragedii din Marea Mediterană va continua să ajungă la conştiinţa fiecăruia şi să încurajeze creșterea unei umanităţi mai unite, care va dărâma zidul indiferenţei. Gândiţi-vă la asta: Marea Mediterană a devenit cel mai mare cimitir din Europa."
Marina italiană a recuperat epava un an mai târziu şi este folosită acum pentru a aduce un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa.
Însă, în continuare, mii de refugiați din nordul Africii se îmbarcă la bordul unor ambarcaţiuni precare pentru a ajunge în Europa, cea mai căutată destinaţie fiind Italia. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste 670 de migranți au murit de la începutul acestui an, încercând să traverseze Marea Mediterană.
Doar în acest weekend, Organizația Medici fără Frontiere a salvat din apele mediteranei peste 400 de migranţi, printre care se aflau mulţi copii şi femei. Oragnizaţia atrage de mai multă vreme atenţia asupra nevoii că statele Uniunii Europene să găsească o modalitate de gestionare a problemei. Şi a le permite solicitanților de azil să ajungă în Uniunea Europeană în mod legal.