Papa Francisc, discurs in fata a milioane de catolici, in Filipine. "Omul a desfigurat frumusetea naturii"

Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 12:07
Categorie: Internaţional

Papa Francisc le-a cerut filipinezilor, in cadrul ultimei sale slujbe organizate la Manila, in fata catorva milioane de catolici, sa fie "misionarii" din Asia, unde Biserica Catolica reprezinta 3,2% din populatie.

Papa a adus un omagiu, in predica sa, figurii venerate in Filipine a Santo Nino - Pruncul Isus. "Fie ca Pruncul Isus sa continue sa-i binecuvanteze pe filipinezi si sa-i sustina pe crestinii din aceasta mare natiune in vocatia lor de a fi martori si misionari ai bucuriei Evangheliei, in Asia si peste tot in lume", a spus el.

"Filipinele sunt principala tara din Asia. Este un dar de la Dumnezeu, o binecuvantare! Dar este si o vocatie! Flipinezii sunt chemati sa fie misionari ai credintei in Asia", a indemnat el.

Potrivit cardinalului din Manila Luis Antonio Tagle, Papa Francisc i-a marturisit in timpul calatoriei ca el vede "Asia ca pe viitorul Bisericii". Francisc ar dori ca crestinismul sa se dezvolte in China. In aceasta ultima predica a turneului sau triumfal, Papa a criticat coruptia, conformismul, risipa, amenintarile la adresa mediului si, din nou in aceasta calatorie, "atacurile insidioase" la adresa familiei.

Intr-o prezentare foarte critica a societatii contemporane, Francisc a apreciat ca "omul a desfigurat frumusetea naturii". "El a distrus, de asemenea, unitatea si frumusetea familiei noastre umane, creand structuri sociale care intretin saracia, ignoranta si coruptia", a continuat Papa.

El a denuntat "marea amenintare in planul lui Dumnezeu asupra noastra", care vine "din minciuna careia parinte-i este demonul". Acesta "isi ascunde adesea capcanele in spatele aparentelor sofisticarii, atractiei de a fi «modern», «ca toata lumea». El ne distrage prin iluzia placerilor efemere, petreceri superficiale ale timpului. Iar noi irosim, atunci, darul lui Dumnezeu folosind gadgeturi", a avertizat el.

Francisc a subliniat "importanta protejarii familiilor noastre". "Din nefericire, familia are mare nevoie sa fie protejata de atacurile insidioase si programele contrare a tot ceea ce noi consideram adevarat si sacru, tot ceea ce exista mai frumos si mai nobil in cultura noastra", a continuat el, referindu-se la legislatia privind avortul, eutanasia, boietica si casatoria intre persoane de acelasi sex.

"Ar trebui sa privim fiecare copil ca pe un dar ce trebuie primit, pretuit si protejat. si ar trebui sa avem grija de tineretul nostru, nepermitand sa-i fie furata speranta si sa fie condamnat sa traiasca in strada", a subliniat el, revenind asupra dramei copiilor strazii pe care a denuntat-o duminica dimineata.

Un avion guvernamental filipinez a iesit de pe pista, dupa decolarea avionului Papei Francisc. VIDEO
Un avion guvernamental filipinez a iesit de pe pista, dupa decolarea avionului Papei Francisc. VIDEO
FULLSCREEN
Papa Francisc, discurs in fata a milioane de catolici, in Filipine. "Omul a desfigurat frumusetea naturii"
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
crimeea, explozie, raniti, bilant,
Explozie în Crimeea: 10 morți la o școală. Rușii acuză un atac terorist
Jurnalistul saudit ar fi fost decapitat. Mesajul asasinilor, potrivit unor înregistrări citate de turci
Cea mai gravă foamete pe care lumea a cunoscut-o în ultimii 100 de ani
Pakistanul a executat un pedofil în serie, ucigaş a opt copii. Reacția tatălui unei fetițe violate
Una dintre cele mai faimoase picturi din lume va trece printr-o restaurare neobişnuită
Reacția Prințului Charles după ce a aflat că va fi bunic pentru a patra oară
animale, piata neagra, casa, adapost, abandonate, Pennsylvania, sua,
Casă abandonată, plină cu animale pentru piața neagră: ”Nu am văzut niciodată aşa ceva"
Plajele din faimoasa staţiune Saint-Tropez poluate cu țiței
Cazul jurnalistului dispărut: Apropiaţi ai prinţului moştenitor saudit, printre suspecţi
Canada, a doua țară din lume care a legalizat marijuana. La magazine s-au format cozi
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic. Pilotul s-a salvat
Israelul a lansat atacuri aeriene în Fâşia Gaza după un tir cu rachetă