Panetta: SUA "vor adopta toate masurile necesare" pentru a se proteja de Al-Qaida


Ultimul update: Marti 22 Ianuarie 2013 07:05
Data publicarii: Sambata 19 Ianuarie 2013 14:03
Categorie: Stiri externe
Leon Panetta

Leon Panetta a declarat sambata, la Londra, ca Statele Unite "vor adopta toate masurile necesare" destinate protejarii cetatenilor americani de amenintarea reprezentata de gruparile afiliate Al-Qaida in regiunea Magreb.

"Oare implica acest lucru asistarea celorlalti cu operatiuni militare? Oare implica acest lucru efectuarea de operatiuni in cooperare acolo? Acestea sunt subiecte care, cred eu, trebuie, inca, sa fie transate", a declarat pentru BBC secretarul american al Apararii, aflat intr-o vizita la Londra.

"Scopul nostru este de a ne asigura ca, indiferent care este locul in care Al-Qaida va incerca sa se ascunda, noi o vom impiedica sa creeze o baza si sa efectueze operatiuni teroriste", a continuat el.

"Vom adopta toate masurile necesare in vederea protejarii concetatenilor nostri", a subliniat seful Pentagonului. Secretarul american al Apararii a subliniat ca Statele Unite sunt "preocupate de AQMI (Al-Qaida in Magrebul Islamic), aceasta grupare afiliata Al-Qaida, care se afla in aceasta parte a Africii".

"Am cooperat cu alte tari incercand sa stabilim care este cea mai buna modialitate de a face fata acestei amenintari. Vom continua sa cooperam cu aceste tari in regiune", a spus el.

Panetta a adus un omagiu actiunii in Mali a Frantei, care a "luat initiativa de a incerca sa blocheze AQMI". "Vom incerca sa o ajutam in acest efort, asa cum fac si alte tari", a anuntat el. Seful Pentagonului, care viziteaza Londra in cadrul unui turneu european, urmeaza sa sustina o conferinta comuna de presa cu omologul sau britanic sambata dupa-amiaza.

Statele Unite au confirmat vineri seara moartea unui cetatean american, care figura intre ostaticii luati de o grupare islamista la un complex de exploatarea gazelor naturale de la In AMenas, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger.

Comandoul jihadist care a efectuat aceasta luare de ostatici afirma ca detine, in continuare, sapte ostatici straini, in urma unui asalt al armatei asupra complexului.

Sursa: Mediafax

Tags: leon panetta, sua,

Leon Panetta recomanda armatei SUA sa
Iranul ar avea nevoie de
VIDEO PROTVPLUS.RO