Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Peste 500 de persoane afectate de atacul chimic din Siria
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere acces în regiunea Douma din Siria în care a avut un atac chimic, susţinând că are informaţii conform cărora sute de persoane au fost afectate, conform BBC.
Aproximativ 500 de pacienţi care au fost trataţi în centre medicale au prezentat simptome relevând o expunere la substanţe chimice toxice în Douma, oraş sirian aflat la circa 17 kilometri de Damasc, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a condamnat presupusul atac chimic de sâmbătă, atribuit de Occident regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters şi EFE.
În acelaşi timp, OMS a 'cerut' acces 'imediat' la victimele presupusului atac chimic, exprimându-şi indignarea faţă de bombardamentele care au provocat simptome similare celor cauzate de substanţe chimice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
'Toţi trebuie să fim indignaţi de aceste informaţii şi imagini oribile venite din Douma', unde s-a produs atacul, a declarat Peter Salama, responsabil de răspunsurile de urgenţă în cadrul acestei agenţii ONU.
'OMS cere acces imediat şi fără restricţii în zonă pentru a îngriji persoanele afectate, pentru a evalua impactul asupra sănătăţii şi pentru a furniza un răspuns cuprinzător despre sănătatea publică', subliniază acesta într-un comunicat.
Citând informaţii publicate de organizaţii medicale locale din Douma, OMS a indicat că 'în jur de 500 de pacienţi au prezentat semne şi simptome asemănătoare cu expunerea la substanţe chimice toxice'.
'Au existat semne de iritaţie severă a mucoasei, probleme respiratorii şi tulburări ale sistemului nervos la persoanele expuse', potrivit comunicatului.
SUA, Marea Britanie şi Franţa acuză regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că este responsabil de acest atac, făcând să planeze ameninţarea unei riposte militare împotriva Siriei.
OMS a livrat clinicilor medicamente care pot trata anumite tipuri de agenţi chimici, prin intermediul convoaielor umanitare în Siria în decursul ultimilor ani.