Omar Mateen a dat trei telefoane in timpul masacrului din Orlando, de langa victime. Pe cine a sunat si ce a spus

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Omar Mateen s-a oprit sa dea mai multe telefoane in timpul masacrului, pe cand victimele sale zaceau sangerand pana la moarte in clubul gay Pulse, relateaza CNN.

Atacatorul si-a sunat un prieten sa-si ia adio, au declarat doua surse judiciare, fara sa ofere alte precizari. Mateen a sunat, de asemenea, la numarul de urgenta 911 pentru a jura credinta Statului Islamic. Atacatorul a mai sunat si la postul News 13 din Orlando, afiliat CNN, pentru a anunta ca el este cel care comite un masacru din partea gruparii teroriste, relateaza News.ro.

Producatorul Matthew Gentili a raspuns la telefon in noaptea de sambata spre duminica. "Eu sunt atactorul. Eu sunt. Eu sunt atactorul", a spus Mateen, a declarat Gentili pentru CNN.

"Eu am facut-o pentru ISIS. Eu am facut-o pentru Statul Islamic", a declarat Gentili ca i-a spus Mateen la telefon.

Aceste dezvaluiri au loc in contextul in care autoritatile au cerut miercuri publicului informatii suplimentare despre Mateen sau despre atacul terorist in care acest american de origine afgana a ucis 49 de oameni in cel mai sangeros atac armat in masa din istoria Statelor Unite.

"Acesta a fost un act de violenta nascut din ura si a semanat teroarea intr-o intreaga comunitate", a declarat agentul special FBI Ron Hopper. "I-as spune o crima a urii, i-as spune terorism. Este amandoua", a subliniat el. FBI a oferit buletine de informatii clasificate unor cluburi gay din regiunea orasului Orlando, pentru a le spori constientizarea, a dezvaluit Hopper.

Insa el a subliniat ca nu exista vreo amenintare credibila sau specifica cu privire la un atac iminent care sa vizeze Orlando sau Statele Unite. Hopper a subliniat, de asemenea, ca nu exista probe care sa sugereze ca Mateen a planuit sa vizeze vreun alt club in afara de Pulse.

America este in doliu dupa atacul dintr-un club din Orlando

Mii de oameni s-au reunit pentru a aprinde o lumanare in memoria celor decedati. Intre timp, FBI si-a mutat investigatia spre sotia atacatorului, care ar fi stiut planul acestuia. In plus, tatal sau a facut o declaratie in care a condamnat gruparea terorista Stat Islamic.

Seddique Mateen, tatal atacatorului: "Mi-as fi dorit sa-l fi prins eu. As fi sunat autoritatile si l-as fi predat lor. Mi-as fi dorit sa nu fim aici. Daca as fi putut face ceva, acum inca il aveam pe fiul meu, asa cum ii aveau si oamenii acestia pe fiii lor."

Tatal atacatorului, care a blamat gruparea Stat Islamic, sustine ca nu stia care erau intentiile fiului sau.

Seddique Mateen, tatal atacatorului: "El a sunat si a spus ca sustine gruparea terorista. Vreau sa le transmit tinerilor sa nu cada in capcana grupului criminal. Ei sunt impotriva familiei, impotriva comunitatii si a religiei."

Cea care stia insa de planul diabolic era, se pare, sotia atacatorului. Femeia a fost audiata din nou. Nu a scos un cuvant in fata jurnalistilor si, cand a ajuns la sediul politiei, a refuzat sa isi arate chipul. Surse din cadrul anchetei sustin ca femeia ar coopera cu FBI si detine informatii importante.

Pe de alta parte, in intreaga lume, mii de oameni au aprins lumanari si au organizat ceremonii in memoria celor 49 de persoane care au pierit in atacul sangeros din club.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO