Oscar Pistorius si-a dat jos protezele in sala de judecata si a mers prin fata juratilor. Pedeapsa ceruta de procuror

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
Oscar Pistorius - Agerpres

Procurorul Gerrie Nel a cerut o pedeapsa de cel putin 15 ani de inchisoare impotriva atletului Oscar Pistorius pentru asasinarea prietenei sale Reeva Steenkamp, miercuri, in fata tribunalului din Pretoria, relateaza AFP.

"Cerem sa fie pronuntata o sentinta de cel putin cincisprezece ani. Cerem sa fie impusa o lunga pedeapsa cu inchisoarea", a afirmat procurorul in cursul rechizitoriului sau, scrie Agerpres.

Cincisprezece ani este pedeapsa minima prevazuta de legea sud-africana pentru omucidere, dar judecatorii au dreptul s-o reduca in cazul unor circumstante exceptionale. Judecatoarea Thokozile Masipa a anuntat, miercuri, dupa trei zile de audieri la Pretoria, ca va pronunta la 6 iulie sentinta in cazul campionului paralimpic Oscar Pistorius, care si-a ucis iubita in 2013, informeaza agentia France Presse.

Judecatoarea a permis de asemenea ca fotografiile ranile mortale ale Reevei Steenkamp sa fie facute publice, dupa ce tatal modelului a cerut in mod expres acest lucru, pentru ca "toata lumea sa vada durerea prin care a trecut" fiica sa, relateaza Daily Mail.

Intr-o incercare de a impresiona juratii si a demonstra ca este prea vulnerabil pentru a fi comis o crima cu intentie, Oscar Pistorius si-a dat jos protezele de la picioare si a mers in fata judecatorului. Cu lacrimi in ochi si capul plecat, fostul atlet nu si-a dezlipit ochii de pe podea, in timp ce avocatul sau a pledat in favoarea lui, spunand ca "Pistorius nu doreste sa se ascunda in spatele celebritatii sale".

Oscar Pistorius a ucis-o pe prietena sa Reeva Stenkamp cu patru focuri de arma trase prin usainchisa a toaletei vilei sale din Pretoria, in 14 februarie 2013. Atletul a sustinut pe tot parcursul procesului sau ca si-a confundat prietena cu un hot care a patruns in locuinta sa,

In prima instanta, Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenta in 2014, cand a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an in inchisoare, dupa care a fost plasat in regim de arest la domiciliu. Parchetul a facut insa apel si a obtinut incadrarea faptei sportivului ca omor. Audierile de luni, marti si miercuri au avut ca scop stabilirea unei noi pedepse pentru sportiv.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO