Oficial rus: Rusia nu va vinde petrol în condițiile plafonului de preț, chiar dacă trebuie să reducem producția
Rusia nu va vinde petrol în condițiile plafonului de preț, chiar dacă pentru asta trebuie să reducă producția, deoarece consideră că este inacceptabil, contrar regulilor pieței și ale Organizației Mondiale a Comerțului, scrie TASS.
Rusia nu va vinde petrol în condițiile plafonului de preț, chiar dacă pentru asta trebuie să reducă producția, deoarece consideră că este inacceptabil, contrar regulilor pieței și ale Organizației Mondiale a Comerțului, scrie TASS.
„Vom vinde petrol și produse petroliere acelor țări care vor lucra cu noi în condițiile pieței, chiar dacă trebuie să reducem oarecum producția”, a spus Viceprim-ministrul rus Alexander Novak într-un interviu acordat Rossiya-24.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
"Vreau să subliniez încă o dată că poziția noastră este neschimbată, președintele Federației Ruse a vorbit despre acest lucru. Guvernul a spus în repetate rânduri că acest instrument este non-piață, ineficient, interferează cu instrumentele pieței și contrar tuturor regulilor OMC”, a adăugat el.
Potrivit acestuia, Cabinetul de Miniștri va pregăti un mecanism de interzicere a comerțului în condițiile plafonului prețului petrolului.
„În practica noastră, nu vom folosi instrumente legate de plafonul de preț. Acum lucrăm la mecanisme care să interzică utilizarea instrumentului de plafonare a prețului, indiferent de la ce nivel va fi setat” a mai spus oficialul rus, conform TASS.
„O astfel de intervenție, credem noi, poate duce la o destabilizare și mai mare, o penurie de resurse energetice și o scădere a investițiilor. Poate afecta nu numai petrolul, ci și alte produse care sunt pe piață, afectează nu doar Rusia, ci și alte țări", a mai spusadăugat Novak.
Pe 5 decembrie intră în vigoare un embargo privind furnizarea de petrol rusesc pe mare către țările UE. De asemenea, țările UE au convenit vineri asupra unui plafon ajustabil al prețului petrolului rusesc livrat pe mare la 60 de dolari pe baril. O decizie similară a fost anunțată de țările din Grupul celor Șapte (G7) și Australia.