O unitate secreta a armatei chineze, acuzata de atacurile informatice asupra unor companii
O unitate a fortelor armate din China este vinovata de atacurile cibernetice care au vizat in ultima perioada peste 140 de companii si organizatii din toata lumea.
Este concluzia unui raport intocmit de un grup de experti americani.
Conducerea de la Beijing a negat vehement existenta unui grup de hackeri in cadrul fortelor sale militare.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Asta, desi autoritatile nu lasa pe nimeni sa se apropie de o cladire din Shanghai, unde s-ar afla spionii informatici.
Se pare ca din aceasta cladire de birouri, pazita de militari inarmati, sute de hackeri chinezi pun la cale atacuri cibernetice la ordinul direct al Partidului Comunist.
Asta au aflat expertii companiei americane de securitate cibernetica "Mandiat".
Pana acum, ar exista 140 de "victime", companii importante din toata lumea si agentii guvernamentale americane.
Ultima adaugata pe lista este gigantul Apple, care a anuntat marti ca hackerii au reusit sa obtina acces la sistemele sale, fara a reusi totusi sa fure date.
In luna septembrie a anului trecut, a cazut victima hackerilor chinezi si o companie care creaza softuri pentru companiile din domeniul energiei, prin care acestea controleaza valvele si intrerupatoarele.
Autoritatile de la Beijing neaga vehement acuzatiile. Chiar si asa, autoritatile chineze au decis sa "bruieze" materialele pe acest subiect difuzate de televiziunea CNN.
Cativa jurnalisti occidentali care incercau sa filmeze cladirea de 12 etaje din Shanghai au fost pusi pe fuga de politistii chinezi.
Raportul nu contine o lista a companiilor sau institutiilor atacate, limitandu-se sa afirme ca 87% dintre ele sunt din tari anglofone.
Si in Romania, cel putin 4 institutii de stat, dar si ambasade ale unor tari occidentale, au fost atacate cibernetic in ultimul an, insa expertii de la noi dau vina pe o grupare numita Octombrie Rosu.