O treime din Grecia este sub cod roșu de incendii. 100 de pompieri români au plecat să ajute
Peste 100 de pompieri români intră în lupta cu incendiile devastatoare din Grecia. Un convoi format din 23 de autospeciale a plecat, vineri la prânz, din București spre Atena.
Sprijinul oferit de România autorităților elene vine după activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.
Pompieri din 13 județe ale României s-au strâns la Centrul de comandă al ISU de la Ciolpani să plece în prima misiune externă de anul acesta: stingerea indendiilor de pădure din Grecia.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Raed Arafat: "Misiunea e programată pentru 10 zile cu posibilitate de extindere. Mai sunt și alte țări acolo, o echipa din Franța și una din Cipru. Va fi un efort european cum se face în toate țările afectate acum".
Misiunea pompierilor se anunță extrem de dificilă; o treime din Grecia este sub cod roșu de incendii. Iar seceta și canicula agravează situația.
Mihai Timu-meteorolog ANM: "Din păcate, din datele noastre până în 15 august se va menține o vreme călduroasă cu 35 și 38 de grade sunt zile când ar putea să treacă de 43 de grade precipitațiile vor fi puține iar vântul se va înteți.
Colonel Pop Florin - șeful echipajelor: "Orice condiție de vânt duce la o propagare mai mare a incendiului, dar noi avem în modulul specializat autospeciale de stins incendii de pădure și ne vom lua toate măsurile să ne protejăm".
Pompierii români vor ajunge în Atena după miezul nopții cu autospecialele de stingere a incendiilor de pădure, 2 cisterne, mai multe containere multirisc, un centru de comandă și un generator electric.