O româncă și familia ei au murit într-un incendiu devastator, în Barcelona. Aceștia locuiau într-o clădire abandonată

Ultima actualizare: 30-11-2021 20:40

O româncă, soțul său pakistanez și cei doi copii ai lor au murit asfixiați în marți dimineață, după ce clădirea din Barcelona, în care locuiau fară forme legale, a fost cuprinsă de flăcări.

Alți patru oameni sărmani, vecini cu ei, au reușit să scape de vălvătaie printr-o curte interioară.

Incendiul a izbucnit la 6 dimineața, ora locală, în clădirea unei foste bănci din Piața Tetuan, din Barcelona. Un trecător a observat focul și a sunat imediat la pompieri. Locatarii din clădirile vecine au filmat fumul negru ieșind pe ușile imobilului dezafectat.

Imobilul era abandonat, așa că acolo s-au adăpostit diverși sărmani. Printre ei o româncă și soțul ei, un cetățean pakistanez. Cei doi, dar și cei doi copii ai lor, au murit asfixiați. Erau căsătoriți de cinci ani și locuiau fară forme legale.

Angel Lopez, șeful serviciului operațional: „În timp ce stingeam incendiul, am salvat patru persoane care erau închise într-o curte interioară, iar în același timp am găsit încă patru persoane. Serviciile de urgență se străduiau să-i resusciteze, întrucât i-am găsit inconștienți, dar, din păcate, nu au putut face nimic. Erau doi adulți, un bebeluș și un copil de trei ani."

Potrivit presei locale, o țigară sau o lumânare ar fi aprins o saltea, apoi focul s-a extins. Tot jurnaliștii spanioli notează că poliția din Catalonia fusese chemată la fața locului cu câteva ore înainte de incendiu, după ce localnicii din zonă s-au plâns de scandalurile care se auzeau din clădirea abandonată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO