O nouă teorie privind dispariția avionului MH370. Pasagerii au fost asfixiați

O nouă teorie privind dispariția MH370
Getty

O nouă teorie privind dispariția avionului Malaysia Airlines, în urmă cu 5 ani, pe 8 martie 2014, îl are în prim-plan pe căpitanul zborului MH370.

Într-un nou raport publicat de revista The Atlantic, americanul William Langewiesche, un fost corespondent al acestei publicații, își etalează noua teorie.

Imagini din timpul căutărilor avionului în galeria foto

Prieteni ai lui Zaharie Ahmad Shah, căpitanul zborului MH370, au declarat că bărbatul de 53 de ani era depresiv și se simțea singuratic, se angaja în flirturi cu femei tinere pe Facebook, dar fără prea mult succes, și își petrecea timpul liber plimbându-se prin camerele goale din casa sa.

Un prieten apropiat al acestuia este convins că Zaharie Ahmad Shah a fost cel care a prăbușit intenționat aeronava.

Citește și
Malaysia Airlines
Doi britanici pretind că au găsit rămășițele Malaysia Airlines MH370
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

Ce s-a întâmplat cu zborul MH370

 

MH370 a deviat de la traseu la ora locală 1:25 am, la 40 de minute de la decolare. Avionul şi-a schimbat cursul manual si a zburat de-a lungul graniței dintre Thailanda si Malaysia, astfel încât aeronava să nu poata fi observată de radare.

Langewiesche susține că este greu de crezut că o astfel de modificare nu ar fi fost sesizată de cei peste 200 de pasageri. Jurnalistul american susține că, cel mai probabil, pilotul Zaharie Ahmad Shah a depresurizat cabina, pentru a evita orice împotrivire.

Langewiesche citează un inginer electrician din Boulder, Colorado, numit Mike Exner, care a studiat datele de pe radar. Acesta susține că avionul a urcat până la o altitudine de 12.000 de metri, care era aproape de limită. În timpul manevrei, pasagerii ar fi experimentat sentimentul de a fi brusc împinși înapoi în scaun. Exner consideră că motivul urcării la o astfel de altitudine a fost acela de a accelera efectele depresurizării avionului, cauzând incapacitatea rapidă și decesul tuturor în cabină.

"O depresurizare intenționată este cel mai la îndemână mod – și probabil singurul mod – pentru a opri protestul celor din cabina unui avion care urma să rămână în aer multe ore", scrie Langewiesche, care a fost și pilot de meserie.

Măștile de aer furnizează oxigen în jur de 15 minute, la o altitudine sub 4.000 de metri, potrivit The Atlantic, însă zborul MH370 a rămas la o altitudine de 12.000 de metri, pentru cel puțin o oră.

Între timp, Zaharie Ahmad Shah ar fi putut să se folosească de una dintre cele patru măști cu aer care furnizează oxigen mai multe ore, disponibile în cockpit.

Potrivit jurnalistului, cel mai probabil, pasagerii erau asfixiați deja în ultimele minute înainte de prăbușire.

 

Avion dispărut fără urmă de 5 ani

 

Avionul Malaysia Airlines MH370 s-a ”volatilizat” în urmă cu peste cinci ani, cu 239 de persoane la bord - în principal chinezi -, în timp ce asigura o legătură între Kuala Lumpur şi capitala chineză, Beijing.

Nicio urmă a avionului nu a fost găsită în zona de căutare de 120.000 de kilometri pătraţi explorată în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei. Căutările maritime, cele mai importante din istorie, au fost întrerupte în ianuarie 2017.

Aproximativ 20 de fragmente descoperite pe litoralul Oceanului Indian în largul Africii de Est au fost identificate. Autorităţile au afirmat că ele provin probabil sau cu siguranţă din aeronavă. Însă aceste descoperiri nu au permis să se elucideze misterul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
O firmă
O firmă "misterioasă" ar avea legătură cu prăbuşirea zborului Malaysia Airlines MH370

Un grup de investigatori francezi a descoperit probleme în raportul oficial malaezian cu privire la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370 din 2014, identificând o parte terţă "misterioasă" care mai deţine informaţii, relatează The Sun.

Doi britanici pretind că au găsit rămășițele Malaysia Airlines MH370
Doi britanici pretind că au găsit rămășițele Malaysia Airlines MH370

Doi căutători ai avionului prăbuşit Malaysia Airlines MH370 pretind că i-au găsit rămăşiţele în jungla cambodgiană utilizând Google Earth, relatează Mirror.

Ultimele clipe ale avionului MH370. A căzut în ocean într-o ”spirală a morții”
Ultimele clipe ale avionului MH370. A căzut în ocean într-o ”spirală a morții”

La mai bine de 4 ani de la dispariția misterioasă a avionului Boeing 777, care efectua zborul MH370, un documentar difuzat de National Geographic a reconstruit momentele finale ale cursei.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.