O mamă și fiul ei au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Peste 55.000 de decese în SUA

×
Codul embed a fost copiat

În Statele Unite, tributul de vieți omenești al pandemiei crește amețitor de la zi la zi. Peste 55.000 de americani au murit până acum, mai mult de un sfert dintre victimele la nivel global.

O veste proastă este avertismentul experților cu privire la imunitate. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu există suficiente dovezi care să susţină ideea că bolnavii de COVID-19 dezvoltă imunitate la virus. Este reacția OMS la planurile mai multor ţări de a elibera "paşapoarte de imunitate" celor care au fost infectaţi deja cu noul coronavirus.

Ar fi însă și o veste bună. Potrivit unui studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării din Australia, este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, între ei ori către adulți.

Statele Unite intenţionează creşterea numărului de persoane testate şi la cei care nu au simptome de COVID-19, tocmai pentru a-i descoperi pe cei care au contractat deja boala.

SUA au înregistrat vineri cel mai mic număr de decese în aproape trei săptămâni - doar 1.258. Însă a fost doar un scurt respiro, pentru că sâmbătă numărul aproape s-a dublat, la 2.494 de morţi în doar 24 de ore.

Citește și
coronavirus romania
Coronavirus România, 26 aprilie. 18 noi decese anunțate azi. 401 cazuri noi în ultimele 24 de ore
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Ţara, de departe cea mai îndoliată de pandemia de COVID-19, are în total 53.511 decese şi a înregistrat 936.293 contaminări confirmate de la apariţia maladiei.

În oraşul american Chicago, o familie îşi plânge rudele pierdute în faţa teribilei boli. În mai puţin de o săptămână, o femeie de 54 de ani şi fiul ei au pierdut lupta cu virusul, iar tatăl este în spital, în stare gravă. Primul care şi-a pierdut viaţa a fost tânărul de 20 de ani. Fratele lui îşi aminteşte cum a început - "Am tot încercat să-l sun în mod repetat şi nu răspundea. În dimineaţa aceea mi-a spus că se simţea bine. A zis că tuşea un pic."

În acest timp, părinţii celor doi erau internaţi în spital, conectaţi la ventilatoare. La patru zile după ce fiul ei a murit, si Josephine Tapiru a decedat, tot din cauza virusului. Soţul ei şi-a revenit în urmă cu putin timp, ca să afle că soţia şi băiatul lui nu mai sunt pe lume.

În statul american New York, cel mai grav lovit de epidemia de coronavirus, numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni. Autorităţile statale au anunţat că se vor concentra în perioada următoare pe creşterea numărului de testări, care până acum erau rezervate doar celor care prezentau simptome.

Testarea locuitorilor din New York se axează şi pe diagnosticarea celor bolnavi şi pe identificarea anticorpilor, a căror prezenţă semnalează faptul că cel testat a contractat virusul, dar nu a avut simptome. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, însă, că prezenţa anticorpilor nu înseamnă că persoana respectivă este imună şi nu se mai poate infecta a doua oară. OMS a atenţionat statele care au de gând să emită aşa-numitele "paşapoarte de imunitate" că nu sunt suficiente date care să garanteze acurateţea lor.

În acest timp, tot mai mulţi americani au de suferit din cauza restricţiilor și criza economică e deja o certitudine. În parcarea unei şcoli din oraşul Christiansburg, sute de oameni aşteaptă în maşini să primească un pachet cu mâncare.

O femeie a ajuns printre primii la coada unde se împărţea hrană gratuit. A venit cu două ore mai devreme ca să apuce un loc mai în faţă, pentru că are multe guri de hrănit, şi nimic de pus pe masă...

Faye Akers, localnică: "Uneori pregătesc masa pentru cinci oameni, alteori pentru mult mai mulţi. De multe ori rămân nemâncată pentru ca familia sau vecinii mei să mănânce. De obicei rămân nemâncată."

Banca de alimente a fost organizată de o asociaţie caritabilă locală, care a reuşit să adune 500 de porţii de mâncare pentru localnicii rămaşi fără venituri. E un miracol că au avut mâncare de oferit, spun reprezentanţii asociaţiei.

Depozitele băncii de hrană au fost aproape epuizate în urmă cu câteva săptămâni, dar au reuşit să completeze stocul cu ajutorul donatorilor.

Dincolo de problemele interne, autorităţile americane se confruntă şi cu situaţii din afară.

Oficialii de la Washington spun că, în ultima vreme, s-a înregistrat un val de atacuri cibernetice asupra Centrelor pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Statele Unite. Aici sunt adunate toate datele medicale pentru crearea vaccinurilor şi tratamentelor pentru COVID-19.

Potrivit unor surse oficiale citate de CNN, atacurile cibernetice ar fi fost puse la cale de grupuri de hackeri cu legături în China.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Pandemia a dus la ieftinirea chiriilor. Cum se desfășoară acum vizionarea unui apartament
Pandemia a dus la ieftinirea chiriilor. Cum se desfășoară acum vizionarea unui apartament

Criza provocată de coronavirus începe să-și arate efectele și pe piața imobiliară. Chiriile au scăzut în toată țara, majoritatea între 15 și 25 %. Scăderi se văd și la vânzarea locuințelor, de la 5 până la 15% din prețurile cerute înaintea pandemiei.

Coronavirus România, 26 aprilie. 18 noi decese anunțate azi. 401 cazuri noi în ultimele 24 de ore
Coronavirus România, 26 aprilie. 18 noi decese anunțate azi. 401 cazuri noi în ultimele 24 de ore

România a depăşit pragul de 600 de decese în urma epidemiei de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, şapte noi decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 608.

Recomandări
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front

Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă, informează Reuters şi AFP.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.