O franţuzoaică, mama a 4 copii, închisă pe viaţă pentru că a fost în ISIS. "Soţul m-a păcălit"
Franţuzoaica Mélina Boughedir a fost condamnată duminică de un tribunal irakian la închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic, informează AFP.
Tânăra de 27 de ani, mamă a patru copii, dintre care trei au fost deja repatriaţi în Franţa, a fost declarată că poate fi eliberată la capătul unui prim proces desfăşurat în luna februarie sub acuzaţia de "intrare ilegală" pe teritoriul Irakului.
Într-un final, ea a fost recunoscută vinovată duminică, în finalul unui nou proces, de data aceasta fiind judecată conform prevederilor legii antiterorism, care prevede pedepse severe mergând până la sentinţa capitală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Sunt nevinovată", a declarat ea judecătorului în limba franceză, în timp ce un traducător a asistat-o. "Soţul meu m-a păcălit, iar apoi m-a ameninţat că va pleca împreună cu copiii", a mai spus ea.
În aprilie, aceeaşi Curte centrală penală de la Bagdad a condamnat-o la închisoare pe viaţă pe o altă franţuzoaică, Djamila Boutoutaou, de 29 de ani, care a spus şi ea că a fost păcălită de soţul ei.
Sâmbătă, unul din avocaţii franţuzoaicei Mélina Boughedir, William Bourdon, declarase pentru AFP că există "întrebari serioase cu privire la presiunea care ar fi fost exercitată de Franţa pentru a declanşa un nou proces" în cazul acesteia.
Joi, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a descris-o pe Mélina Boughedir ca pe o "teroristă Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) care a luptat în Irak", îndemnând această ţară să o judece, respingând în acelaşi timp varianta sentinţei capitale.