O femeie transgen a reușit să alăpteze un bebeluș. Cum a fost posibil acest lucru

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
alaptare
iStock

O femeie transgen a reușit să alăpteze un bebeluș, fiind astfel primul caz înregistrat de acest tip, spun cercetătorii.

Femeia în vârstă de 30 de ani a vrut să alăpteze, după ce partenera sa însărcinată a precizat că nu dorește să o facă singură. Astfel, ea a fost capabilă să-și ducă planul la bun sfârșit, după ce a urmat un tratament riguros.

Un expert britanic a afirmat că această cercetare ”interesantă” ar putea duce la mai multe cazuri de alăptare la trangenderi.

Înainte ca bebelușul să se fi născut, medicii au supus-o unui tratament pe o durată de trei luni și jumătate pentru a o ajuta să producă în mod artificial lapte, tratament acordat de regulă femeilor care au adoptat copii sau care au apelat la mame surogat.

Acesta a inclus pomparea sânilor, tratament cu hormoni produși de mama biologică, un medicament care poate stimula producția de lapte și un medicament care blochează hormonii masculini, scrie BBC.

Drept urmare, femeia a reușit să producă o cantitate ”modestă, dar funcțională” de lapte matern. Cercetătorii au spus că aceasta a fost singura sursă de nutriție a bebelușului pentru primele șase săptămâni, timp în care creșterea și alimentația erau ”adecvate dezvoltării”.

Copilul are acum șase luni și continuă să fie alăptat de femeia transgen ca parte a dietei sale, au spus autorii studiului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO