O femeie infectată cu Covid-19, intubată de o lună, a născut. Care este starea bebelușului

Dată publicare: 21-04-2021 16:14
Dată actualizare: 21-04-2021 16:32


O femeie infectată cu Covid-19, intubată de o lună, a născut. Care este starea bebelușului

Diagnosticată cu Covid-19 și intubată de o lună, o femeie în vârstă de 35 de ani a dat naștere unui copil într-un spital din Cona, Ferrara, informează Mediafax, care citează La Stampa.

Starea de sănătate a femeii este în continuare gravă, în timp ce bebelușul a fost internat la terapie intensivă, dar nu a luat virusul.

Soțul femeii a dezvăluit că toată familia a fost lovită de coronavirus, inclusiv socrii și cumnatul. Cei doi copii ai familiei, de 6 și 2 ani, au luat și ei Covid-19, dar au fost asimptomatici. Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, micuții au fost spitalizați pentru o perioadă în pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport Covid. Bărbatul li s-a alăturat, după ce s-a vindecat. În prezent, ei sunt cu toții acasă.

În schimb, soția lui este încă în stare gravă. „Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, a afirmat bărbatul.

Potrivit publicației Resto del Carlino, micuțul Rayt - „ploaie binecuvântată” - este primul bebeluș născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

Povestea familiei a cutremurat orașul, dar și pe medici și asistenți sociali.

„Mulți ne ajută, dar dificultățile sunt mari”, a spus Radouani Ben Zouini, tatăl bebelușului.

Bărbatul a povestit că Rayt se află în terapie intensivă, pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are Covid: „Este un bebeluș frumos, două kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer".

„Sunt momente în care nu știu ce vom face. Pe lângă frica pentru soția mea, grijile pentru condițiile celorlalți membri ai familiei, trebuie să mă gândesc și la problemele casei și să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut și apartamentul în care locuim și în curând va trebui să plecăm”, a mai spus  bărbatul.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO