O crestina din Egipt, dezbracata, batuta si umilita pe strazi de 300 de musulmani. Fapta "interzisa" de care au acuzat-o


Ultimul update: Duminica 07 August 2016 07:03
Data publicarii: Joi 04 August 2016 09:32
Categorie: Stiri externe
musulmani Egipt

O femeie crestina in varsta de 70 de ani a fost dezbracata, batuta si obligata sa mearga pe strazi de catre un grup de 300 de barbati musulmani intr-un sat din sudul Egiptului, relateaza The Independent.

Barbatii au ars si 7 case ale unor familii de crestini copti, dupa mai multe zvonuri conform carora unul dintre locuitori ar fi avut o relatie cu o femeie de religie musulmana.

Violentele au avut loc in luna mai, potrivit unui comunicat al diocezei locale, iar politistilor le-a luat doua ore sa ajunga, timp in care agresorii plecasera deja.

Femeia umilita pe strada ar fi mama barbatului crestin acuzat ca a sedus o musulmanca. "Au ars casa si au intrat inauntru si m-au scos afara, m-au aruncat in fata casei si mi-au rupt hainele. Eram ca atunci cand mama m-a nascut si tipam si plangeam", povesteste femeia agresata.

Tensiunile dintre musulmani si crestinii copti au luat amploare in Egipt, unde relatiile intre persoane de religii diferite sunt considerate tabu.

Crestinii ortodocsi copti reprezinta circa 10% din populatia de 90 de milioane de locuitori a Egiptului, fiind cea mai numeroasa comunitate crestina din Orientul Mijlociu. Ei se plang ca au fost mereu discriminati sub conducerea tuturor presedintilor egipteni.

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO