O asistentă medicală dezvăluie, în lacrimi, condițiile din salonul unde pacienții cu Covid sunt trimiși "să moară"

Ultima actualizare: 16-11-2020 23:49
O asistentă medicală dezvăluie, în lacrimi, condițiile din salonul unde pacienții cu Covid sunt trimiși
Getty

O asistentă medicală povestește, cu ochii în lacrimi, condițiile “oribile” în care a lucrat într-o unitate destinată pacienților cu Covid-19 din spitalul public din El Paso, Texas, unde oamenii erau trimiși “să moară“.

Lawanna Rivers dezvăluie, într-o înregistrare postată pe rețelele sociale, că a fost trimisă să lucreze într-un salon din spital, denumit “Groapa“, unde asistentele erau instruite să efectueze manevrele de resuscitare pentru doar 6 minute pacienților cu Covid-19 care intrau în stop cardiac.

"Am văzut mulți oameni care au murit, dar care nu ar fi trebuit să moară. Acea misiune m-a distrus. Am fost trimisă în ceea ce era numită “Groapa“, iar acolo erau opt pacienți. Mi s-a spus că oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic. Și, pentru că erau infectați cu Covid-19, politica spitalului era ca acești pacienți să primească doar șase minute de resuscitare. Niciunul dintre pacienții pe care i-am avut acolo nu a reușit să scape", povestește, cu lacrimi în ochi, Lawanna Rivers, potrivit Daily Star.

Asistenta medicală susține, de asemenea, că în perioada de o lună de zile cât a lucrat în acel salon, niciun medic nu ar fi intrat în “Groapă“ pentru a avea grijă de pacienți.

Răspunzând afirmațiilor asistentei medicale, reprezentanți ai spitalului din El Paso au transmis, într-un comunicat, că deși sunt alături de personalul medical, în această perioadă dificilă, "nu pot verifica evenimentele relatate".

“Empatizăm și sprijinim misiunea dificilă, fizic și emoțional, pe care această pandemie a adus-o pentru tot personalul medical din El Paso și din toată țara. Această asistentă medicală a fost prezentă în spitalul nostru pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a sprijini El Paso să facă față numărului mare de pacienți Covid-19“, se arată în comunicat.

Deținuți, trimiși să care sacii cu cadavre la morga din El Paso

 

Dezvăluirile asistentei medicale intervin la câteva zile după ce mai mulți deținuți au fost filmați în timp ce cară sacii cu cadavre la morga din El Paso.

Oficialii din Texas, stat care se confruntă cu o explozie a cazurilor noi de Covid-9, circa 8.000 zilnic, au apelat la deținuți pentru a ajuta la transportarea morților, scrie Daily Mail.

Cadavrele sunt depozitate în mai multe camioane frigorifice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO