BBC: ”Înfrângerea lui Igor Dodon este rușinoasă pentru Kremlin”. Ce mesaj i-a transmis Maiei Sandu președintele Rusiei

Ultima actualizare: 16-11-2020 17:07
BBC:” Înfrângerea lui Igor Dodon este rușinoasă pentru Kremlin”. Ce mesaj i-a transmis Maiei Sandu președintele Rusiei
Getty

Victoria Maiei Sandu și înfrângerea lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale din Republica Moldova este rușinoasă pentru Kremlin, în condițiile în care Vladimir Putin l-a susținut deschis pe fostul șef de stat.

Maia Sandu a obținut o victorie emfatică”, fostul prim-ministru anunțând că, în calitate de președinte, are ca priorități lupta împotriva corupției și menținerea unei țări unite, scrie BBC.

Iar „înfrângerea lui Igor Dodon este rușinoasă pentru Kremlin: președintele Vladimir Putin l-a susținut în mod deschis în această cursă”, mai spune aceeași sursă, potrivit căreia rezultatul alegerilor prezidențiale se datorează mobilizării fără precedent a diasporei.

Cu toate acestea, Putin a felicitat-o luni pe Maia Sandu, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

 

Putin i-a trimis o telegramă de felicitare Maiei Sandu

 

”Sper că activitatea dumneavoastră ca şef a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre ţările noastre. Aceasta, cu siguranţă, ar răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei şi Republicii Moldova”, a scris Putin în telegramă.

El i-a urat Maiei Sandu succes, sănătate şi prosperitate.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon, după centralizarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO