O asistentă medicală a ameninţat-o cu moartea pe Kamala Harris. Câți bani i-au fost promiși pentru uciderea acesteia

Ultima actualizare: 16-09-2021 11:33
O asistentă medicală a ameninţat-o cu moartea pe Kamala Harris. Câți bani i-au fost promiși pentru uciderea acesteia
Getty

O asistentă medicală din Miami a pledat vinovată după ce a ameninţat-o cu moartea pe Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, informează NBC News.

Niviane Petit Phelps, 39 de ani, care a pledat vinovată pentru șase capete de acuzare, riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, potrivit procurorilor.

Sentinţa finală va fi stabilită la data de 19 noiembrie.

În luna februarie, Phelps i-a trimis soţului ei, care se află în închisoare, mai multe videoclipuri în care ameninţa că o va ucide pe Kamala Harris, susţinând că i s-au oferit 53.000 de dolari pentru a o asasina pe aceasta.

De asemenea, pe lângă videoclipuri, femeia a trimis şi câteva fotografii cu o armă.

Mai mult, ea a solicitat și a obținut pe ascuns permis de port-armă.

Scott Saul, avocatul lui Phelps, a declarat că aceasta a trecut printr-o perioadă tumultoasă, dar a precizat că ea nu ar fi putut ajunge să-şi ducă planul la bun sfârşit.

"Până la acest incident, doamna Phelps a dus o viață onorabilă", a spus Saul.

Phelps a primis videoclipurile respective prin intermediul JPay, o aplicaţie computerizată folosită de către deţinuţi pentru a păstra legătura cu cei dragi.

"Kamala Harris, vei muri. Zilele tale sunt deja numărate", a spus, printre altele, Phelps.

Phelps i-a spus unui anchetator al serviciilor secrete că este supărată pentru că Harris a ajuns în funcția de vicepreședinte, fără să fie cu adevărat o persoană de culoare.

De asemenea, ea a mărturisit că a fost dezamăgită de faptul că vicepreședintele SUA refuzat să ţină mâna pe Biblie în momentul depunerii jurământului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO