O ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat în largul Tunisiei. 14 persoane au murit înecate, iar alte 54 au fost salvate
Un număr de 14 migranţi proveniţi din ţări ale Africii subsahariene au murit înecaţi şi alţi 54 au fost salvaţi după ce ambarcaţiunea care-i transporta către Europa a naufragiat în noaptea de miercuri spre joi în largul oraşului tunisian Sfax.
Tunisia, ţară africană aflată la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, este una dintre ţările de tranzit pentru migranţii africani ce încearcă să ajungă în UE pe ruta mediteraneană, a informat joi garda de coastă tunisiană, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Peste 21.000 de migranţi din ţările Africii sub-sahariene se află în prezent în Tunisia, ţară al cărei preşedinte, Kais Saied, a provocat proteste din partea UE şi ONU după ce a declarat că „hoardele” de migranţi ilegali au devenit o sursă de „violenţă şi crime”, iar prezenţa lor în Tunisia face parte dintr-o „acţiune criminală” menită să schimbe compoziţia demografică a ţării sale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tunisia este însă şi o ţară de origine, nu doar de tranzit, a migraţiei clandestine către Europa. Potrivit datelor oficiale ale guvernului de la Roma, din cei circa 32.000 de migranţi care anul trecut au debarcat în Italia venind dinspre Tunisia, circa 18.000 erau chiar cetăţeni tunisieni.