Proaspat casatoriti. Printul William isi conduce mireasa cu un Aston

×
Codul embed a fost copiat

Dupa scena balconului, printul William a plecat cu aleasa inimii intr-o masina Aston Martin vintage decorata ca pentru tineri insuratei. Asta in timp ce sute de invitati participa la o petrecere privata la Buckingham.

De la anuntul casatoriei Printului William cu Kate Middleton, presa internationala a scris ca evenimentul se vrea cel mai mare eveniment din istoria Casei Regala Britanice dupa casatoria Printului Charles cu Diana Spencer, in 1981.

2 miliarde de telespectatori au urmarit nunta in direct

Audienta pe plan mondial a atins 2 miliarde de telespectatori, iar alti 400 de milioane de oameni au privit nunta regala pe internet sau au ascultat relatarile posturilor de radio. Casatoria printului Charles cu Diana Spencer, in 1981, a fost urmarita de 750 de milioane de persoane. Nunta regala va fi sarbatorita pe teritoriul britanic prin 5.500 petreceri de strada, la care vor participa circa 500.000 de persoane. Potrivit estimarilor oficiale, la aceste petreceri vor fi consumati 2,5 milioane de carnaciori pentru cocktail, vor fi baute peste 100 milioane de pahare de bere, iar stofa pentru steagurile arborate insumeaza 1.120 de kilometri.

Citește și
Kate Middleton si Printul William
Nunta regala a transformat Londra intr-un vulcan gata sa erupa
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Aproximativ 80.000 de persoane au fost asteptate pe strazile Londrei, vineri dimineata. Printre ele se numara 5.000 de politisti, 8.000 de jurnalisti straini si peste 1.000 de angajati ai posturilor britanice de televiziune, din care 850 acopera evenimentul pentru BBC.

Daca mireasa de vineri va deveni ulterior regina, ea va fi cea de-a sasea regina din istoria monarhiei britanice care va purta numele de Catherine. Predecesoarele ei s-au numit, cu mici diferente de ortografie, Catherine of Valois, Catherine of Aragon, Kathryn Howard, Katherine Parr si Catherine of Braganza. Kate Middleton va fi, totodata, prima regina britanica posesoare a unei diplome universitare.

Bauturile preferate ale viitoarei mirese sunt Jack Daniels si "Crack Baby", un cocktail pe baza de votca vandut in Boujis, un club de noapte din Londra. Costurile de transport si securitate pentru ceremonia de vineri vor fi acoperite de UK Treasury, cifra avansata fiind de circa 20 de milioane de lire sterline. Costul nuntii in sine va fi acoperit de familia regala britanica si de familia Middleton.

Costul estimativ al nuntii este de 100.000 de lire sterline

Potrivit estimarilor aparute in presa britanica, nunta regala va costa circa 100.000 de lire sterline. Insa ambele familii isi permit sa acopere aceasta suma. Regina Angliei ocupa locul al 12-lea in topul celor mai bogati monarhi din lume, cu o avere estimata la 450 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. La randul lor, parintii lui Kate Middleton, Carole si Michael - o fosta insotitoare de bord si un fost pilot de linie - au devenit milionari dupa ce au infiintat Party Pieces, o firma specializata in organizarea de petreceri.

Kate Middleton, in varsta de 29 de ani, si printul William, in varsta de 28 de ani, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut in 2001 la universitatea scotiana St. Andrews, dar relatia lor, care a inceput in 2003, a fost intrerupta de o scurta despartire in anul 2007. William, fiul cel mare al printesei Diana, decedata in 1997, si Kate Middleton s-au logodit in luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacante private pe care au petrecut-o in Kenya.

Casatoria lui Kate Middleton cu printul William - vineri, la catedrala Westminster din Londra, in prezenta a aproximativ 1.900 de invitati - a avut loc la 30 de ani de la somptuoasa casatorie dintre printul Charles si printesa Diana, celebrata in 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divortat in 1996, iar printesa Diana a murit in urma unui accident de automobil, la Paris, in 1997. Ulterior, Charles s-a casatorit cu Camilla, o veche prietena a sa.

Citeste si:

“Cu dragoste in inimile noastre”. Vezi juramantul de iubire al lui Kate

Kate vs Lady Di. Cum judeca problema virginitatii Casa Regala

Nunta regala - ATUNCI si ACUM. Galerie foto

20 de curiozitati despre nunta regala. Un barbat gata sa moara pentru print

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Beckham, Elton John si Mr. Bean - invitati speciali la nunta regala
Beckham, Elton John si Mr. Bean - invitati speciali la nunta regala

David Beckham, Elton John si actorul Rowan Atkinson, cunoscut pentru rolul personajului Mr. Bean, se vor amesteca printre zecile de invitati care vor participa la nunta regala a Printului William cu Kate Middleton.

Nunta regala a transformat Londra intr-un vulcan gata sa erupa
Nunta regala a transformat Londra intr-un vulcan gata sa erupa

De luni bune, capitala Marii Britanii fierbe la foc mic. Si pe masura ce se apropie ziua nuntii regale, politia strange incet dat sigur latul in jurul celor banuiti ca ar vrea sa tulbure ceremoniile oficiale.

Catedrala Westminster: 100 de camere video BBC vor transmite nunta regala
Catedrala Westminster: 100 de camere video BBC vor transmite nunta regala

Din Islamabad, pana la Viscri, Sydney ori Buenos Aires, doua miliarde de pamanteni vor urmari in 29 aprilie la televizor ori pe internet nunta secolului de la Londra.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.