Tragedia din Coreea de Sud. Numarul mortilor a ajuns la 58, iar presedintele a declarat zona una "de dezastru"

Ultima actualizare: 23-04-2014 07:05
feribot

Scafandri au recuperat pana duminica 19 corpuri din epava feribotului Sewol, naufragiat miercuri in largul coastelor din sudul Coreei de Sud cu 476 de persoane la bord.

Presedintele sud-coreean Park Guen-hye a declarat Ansan si Jindo zone de dezastru care au nevoie de ajutor, au declarat oficiali ai statului, preluati de CNN.

Confruntari intre familii si politie

Intre familii ale pasagerilor, exasperate de incetineala operatiunilor, si politie au avut loc confruntari, relateaza AFP.

Paza de Coasta a anuntat anterior ca scafandri au scos sambata si duminica 16 cadavre din epava.

Aproximativ 500 de scafandri, care lupta impotriva unor curenti puternici si care nu au aproape nicio vizibilitate, au avut nevoie de mai multe zile pentru a incepe sa recupereze cadavre din epava, permitand inceperea unor proceduri de identificare lungi si dureroase cu ajutorul familiilor victimelor.

Bilantul provizoriu al tragediei se ridica duminica la 58 de morti si 244 de persoane date disparute, majoritatea adolescenti care efectuau o excursie scolara.

Potrivit oficialilor, citati de The Guardian, cautarile de pana acum au fost ingreunate de curentii puternici, vizibilitatea redusa si vremea nefavorabila.

Capitanul a fost arestat

Justitia sud-coreeana a emis, vineri, mandate pentru arestarea capitanului si a altor doi membri ai echipajului feribotului scufundat in largul Coreei de Sud, informeaza AFP.

"Echipa de ancheta formata din politisti si procurori a emis mandate pentru arestarea a trei membri ai echipajului, inclusiv a capitanului", a declarat un oficial al Pazei de Coasta din zona Makpo.

La bordul navei se aflau 475 de persoane, inclusiv 352 de elevi. Capitanul si cei mai multi dintre cei 28 de membri ai echipajului au reusit sa abandoneze nava, dar au fost aspru criticati de autoritati si de rudele pasagerilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO