Misterul dezastrului din Coreea de Sud continua. Unul dintre supravietuitori s-a spanzurat imediat dupa tragedie

Dată publicare: 18-04-2014 14:59
Dată actualizare: 21-04-2014 08:35


Coreea de Sud - 3

Adjunctul directorului unui liceu de la sud de Seul, institutie din cadrul careia un numar de elevi sunt dati disparuti in naufragiul unui feribot in largul Coreei de Sud, a fost gasit mort vineri, presa scriind ca este vorba despre o sinucidere.

Corpul lui Kang Min-kyu, in varsta de 52 de ani, a fost gasit in apropierea gimnaziului in care s-au adunat rudele victimelor si celor 268 de persoane date disparute, pe Insula Jindo (sud), in apropiere de locul dramei.

"Cauza mortii urmeaza sa fie stabilita", a declarat politia pentru AFP.

Potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, care citeaza politia, corpul a fost gasit spanzurat de un copac, parand ca este vorba despre o sinucidere.

Acest membru al conducerii scolii era una dintre cele 179 de persoane salvate dupa naufragiu, care a avut loc miercuri dimineata in largul coastelor de sud.

Dintre cele 475 de persoane care se aflau la bord, 352 erau liceeni de la Danwon, in Ansan, la sud de Seul, si participau la o excursie scolara.

Capitanul a fost arestat

Justitia sud-coreeana a emis, vineri, mandate pentru arestarea capitanului si altor doi membri ai echipajului feribotului scufundat in largul Coreei de Sud, informeaza AFP.

"Echipa de ancheta formata din politisti si procurori a emis mandate pentru arestarea a trei membri ai echipajului, inclusiv a capitanului", a declarat un oficial al Pazei de Coasta din zona Makpo.

La bordul navei se aflau 475 de persoane, inclusiv 352 de elevi. Cel putin 268 de persoane sunt disparute in urma scufundarii feribotului.

Capitanul si cei mai multi dintre cei 28 de membri ai echipajului au reusit sa abandoneze nava, dar au fost aspru criticati de autoritati si de rudele pasagerilor.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO