”Nu vom trăi niciodată pe alte planete”. Explicația unui laureat Nobel pentru Fizică

Ultima actualizare: 14-10-2019 22:19
planeta
iStock

Cei doi oameni de ştiinţă elveţieni, Michel Mayor şi Didier Queloz, care au fost desemnaţi marţi câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică, împreună cu James Peebles au declarat că această distincţie este ''pur şi simplu extraordinară''.

Michel Mayor a declarat ulterior că oamenii nu vor ajunge niciodată să trăiască pe alte planete. 

”Dacă vorbim despre exoplanete, lucrurile ar trebui să fie clare: nu vom migra către acestea. Aceste planete sunt mult prea îndepărtate. Chiar şi în condițiile în care ar apărea o planetă cu condiții perfecte pentru viață, să spunem la câţiva ani lumină, timpul pe care l-am petrece ca să ajungem acolo ar fi considerabil. Este vorba despre sute de milioane de zile, folosind mijloacele pe care le avem la dispoziţie în ziua de azi”, a spus Mayor, potrivit Live Science

”Trebuie să avem grijă de planeta noastră, este foarte frumoasă şi încă putem trăi aici”, a mai precizat Michel Mayor.

Oamenii de ştiinţă elveţieni Michel Mayor şi Didier Queloz au explorat galaxia din care face parte şi Sistemul Solar, Calea Lactee, în căutarea unor lumi ascunse. În 1995 ei au realizat prima descoperire a unei planete din afara Sistemului Solar, aflată pe orbita stelei 51 Pegasi, o stea din aceeaşi categorie cu Soarele. Descoperirea lor a dat startul unei revoluţii în astronomie. De atunci au fost descoperite peste 4.000 de exoplanete în Calea Lactee şi, pornind de la studiul lor, au apărut noi teorii despre modul în care se nasc planetele.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO