VIDEO. Oameni loviti cu bestialitate in Georgia. Un politist a murit, zeci de persoane ranite
Aproximativ 5.000 de persoane au manifestat miercuri in capitala Georgiei, la Tbilisi, cerand demisia presedintelui Mihail Saakasvili. Manifestantii au avut aprobare pana la miezul noptii, astfel ca dupa expirarea termenului politistii au intervenit.
Abia trecusera cateva minute de la expirarea termenului limita, cand scutierii s-au si repezit asupra lor, cu gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si lovituri cu bastoanele.
Doua persoane au murit in urma acestor violente - un politist si un fost ofiter - dupa ce au fost loviti de o masina, care fugea de atacul politistilor, potrivit AFP. "In total, 37 de persoane au fost spitalizate, adica 28 de protestatari si 9 politisti" a declarat purtatorul de cuvant al ministerului de interne.
Alegeri 2024
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
12:41
Mesajul publicat de fiica Elenei Lasconi, după dezbaterea electorală: „Este clar că a învăţat din greşeli”
Liderul manifestantilor, Nino Burjanadze, care a promis o "revolutie", a declarat pentru AFP ca, in continuare, vor fi organizate proteste. "Nu ne vom opri. Vom face orice ne sta in putinta ca sa scapam de acest guvern, care uraste poporul" a spus Burjanadze.
Opozitia il acuza pe presedintele Georgiei de autoritarism si incompetenta in combaterea saraciei.
Mai multe partide de opozitie au refuzat sa se alature acestor manifestatii, iar unul dintre ele, Partidul Georgian, a anulat apelul pe care l-a lansat pentru participarea la o "zi a furiei", miercuri, impotriva sefului statului georgian, acuzat de o deriva autoritarista.
Mihail Saakasvili, un pro-occidental, a preluat puterea in 2003, dupa o mobilizare pasnica, denumita "revolutia trandafirului". Regimul sau nu a fost practic niciodata ingrijorat din cauza opozitiei, care a incercat de mai multe ori sa il determine sa plece.
Sursa: AFP, Mediafax, Pro TV
Etichete: proteste, Georgia, violente,
Dată publicare:
26-05-2011 06:31