Motivul pentru care o cântăreață celebră a fost condamnată la 6 ani de închisoare, în Turcia
Un tribunal din Turcia a condamnat o cântăreaţă germană la peste şase ani de închisoare pentru acuzaţii de terorism, conform agenţiei de stat Anadolu, scrie Reuters.
Reţinerea şi trimiterea la închisoare a cetăţenilor germani în Turcia în urma tentativei de lovitură de stat din 2016 a fost un motiv important în tensionarea relaţiilor dintre cei doi aliaţi NATO.
Saide Inac, o cântăreaţă, a fost condamnată la şase ani şi trei luni de închisoare pentru că ar fi membru într-o organizaţie teroristă. O imagine cu Inac alături de un membru important al Partidului Muncitorilor din Kuridstan (PKK) a circulat în presa din Turcia, după trimiterea cântăreţei la închisoare. Inac a declarat că nu ştie cine a distribuit imaginile. Anadolu susţine că Inac a negat că ar face parte dintr-o organizaţie teroristă şi a cerut să fie achitată. Ea a fost reţinută la un punct de verificare al poliţiei din provincia Edirne după ce a ajuns în Turcia pentru a ajuta campania pro-Partidul Democrat al Poporului din Kurdistan (HDP) înaintea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Erdogan şi partidul său AK consideră că HDP este o extensie a PKK, organizaţie considerată a fi teroristă de Turcia, SUA şi UE. HDP neagă orice legătură cu PKK şi susţine că a fost vizată în mod incorect de către guvern.
Relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au deteriorat după ce Berlinul a condamnat faptul că Ankara a arestat în jur de 50.000 de persoane după tentativa de lovitură de stat din 2016 şi a suspendat din funcţie sau a concediat alte 150.000, printre care şi profesori, judecători sau soldaţi.